r
Nosalty Logó

Barbie torta kakaós krémmel

edina1104
Barbie torta kakaós krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

978
Kalória
14.5g
Fehérje
139.4g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
39.9g
Víz
120g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
95.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Összesen 11776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Bevonás

Díszítés

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    528.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12881.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    3494 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    4920 mg
  • Nátrium
    3049 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1672.6 g
  • Cukor
    1147 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    479.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 11776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  2. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kibélelünk sütőpapírral egy 26cm-es kapcsos kör alakú sütőformát, és kivajazunk egy 26cm-es kuglófsütő formát (lyukas közepűt). A tésztát elosztjuk két részre a kétféle formában.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.

Töltelék

  1. A tortalapot elvágjuk félbe, a kuglóf formát harmadoljuk.
  2. A krémet elkészítjük: a margarint kikeverjük a csipet sóval és a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóport. Jól kidolgozzuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük (habfixálót tettem bele), és óvatosan a kakaós krémhez keverjük.
  4. Ezután megkenjük a kör alakú tortalapot, a tetejét is és erre kezdjük felépíteni a kuglófforma lapjait, szintenként a csokoládés krémmel megkenve.

Bevonás

  1. A krémet elkészítjük: a margarint kikeverjük a csipet sóval és a cukorral. Jól kidolgozzuk.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük (habfixálót tettem bele), és óvatosan a krémhez keverjük.
  3. A torta külsejét bevonjuk, úgy, hogy 2-3 evőkanál mennyiséget félreteszünk a baba beépítéséhez. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Amíg a torta a hűtőben van, elkészítjük a baba frizuráját és a marcipán díszeket (csokor, virágok).
  2. A tortát kivesszük a hűtőből, beleállítjuk a meztelen babát, a derekánál a maradék krémmel kipótoljuk a réseket.
  3. A szoknya elejét nyújtott marcipánból készítjük. Rásimítjuk a felületre. Elkészítjük a ruha felső részét, és az ékszereket is.
  4. A tejszínhabot felverjük (habfixálóval), pár csepp málnaszörpöt használunk színezésként. Zsákba töltjük, és csillag alakú fejjel lentről felfelé haladva díszítjük. A szoknyába és a csokorba ezüst színű cukorgyöngyöket teszünk csipesszel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A tortát egy igazi kis "Hencegnőnek" készítettem szülinapjára.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek