r
Nosalty Logó

Barbadosi szaftos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Barbadosi szaftos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1784 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 447 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1784 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 136 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt egy nagyobb tálba öntjük, és belekeverjük a tojást, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A felezett csirkemellekből vastagabb szeleteket vágunk, enyhén kiklopfoljuk, és beletesszük az ízesített tejfölbe. Félretesszük legalább 30-40 percre.
  2. Egy méretes tepsit (én delimano ovális tepsit használok) kikenünk olívaolajjal, és egy villa segítségével belefektetjük az ízesített tejföllel vastagon bevont hússzeleteket. A tálban maradt tejfölt rámerjük a szeletekre, majd mindegyikre egy-egy karika ananászt teszünk. Az ananászkarikákat megszórjuk gazdagon reszelt sajttal. A sajtra kevéske olívaolajat csepegtetünk.
  3. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt a hússzeleteket gyönyörű aranysárgára megsütjük. Párolt rizzsel és egy karika ananásszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16791
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barbadosi szaftos csirkemell
Lizinka_ 516 recept

Többnapos túra során egy hangulatos étteremben volt alkalmam megkóstolni ezt a nagyon egyszerű, különleges ételt. Itthon elkészítettem, és sikerült visszaadni a formákat és az ízeket. Ugyanolyan finomra sikeredett, mint az étteremben.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek