Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-sajtos csirke ahogy zsozsi készíti

Tejfölös-sajtos csirke ahogy zsozsi készíti
Tejfölös-sajtos csirke ahogy zsozsi készíti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajt, a tejföl és a csirke nálunk mindenki nagy kedvence. A három kombinációja pedig pláne!:)

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg csirkemell filé
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma

A fűszeres liszthez:

  •  8 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk majoranna
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, majd a fűszeres lisztben megforgatjuk.
  2. Kikent tepsibe terítjük a szeleteket (ha maradt liszt, a maradékot nyugodtan szórjuk rá).
  3. A vöröshagymát felkarikázzuk, és mielőtt a húsra tennék, megfonnyasztjuk némi olajon.
  4. Ezután rátesszük a húsra, majd tejföllel megkenjük az egészet.
  5. Végül bőségesen megszórjuk sajttal.
  6. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Ha a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, hogy a sajt is rápiruljon.
  7. Köretként bármit adhatunk hozzá, de a saláta a legmegfelelőbb, mert elég nehéz étel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 999
elküldve: 3
receptkönyvben: 133
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

zsozsi

Mióta szakács: 2013.04.17.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nem lehet abbahagyni csirke, sajtos rakott csirke, sajttal szórt csirkemell tejfölösen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szabonehbea
szabonehbea Sun, 2014-04-27 10:11

Még sosem készítettem 3 héttel ezelőttig, de ma megint ez lesz ebéd, mert annyira egyszerű, és nagyon finom, tényleg nem lehet abbahagyni :-)

zsossi
zsozsi / zsossi Mon, 2014-05-05 18:02

Kedves Bea!
Örülök, hogy ízlett, nálunk is nagy kedvenc! :) Mindamellett, hogy finom, gyorsan el is lehet készíteni :)

zsossi
zsozsi / zsossi Wed, 2013-05-15 15:25

eredetileg "nem lehet abbahagyni csirke" néven fut, ez is sejteti az ízét ;)