r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös csirkemell

GasztroTúra
Sajtos-tejfölös csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

492
Kalória
32g
Fehérje
3.5g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
121.4g
Víz
170.2g
Koleszterin
63.3mg
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1965 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 492 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7580.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    3332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    485.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1965 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell-darabokat félbevágjuk, kicsit kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, és áttesszük egy tepsibe, megkenjük tejföllel, és kb. 40 percig 180 fokon sütjük.
  2. Kivesszük a sütőből, mindegyikre teszünk egy púpos adag reszelt sajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és betesszük a sütőbe 180 fokra, és 10 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretem ezt a receptet, mert nagyon ízletes és zamatos lesz a csirkemell. Emellett még gyorsan és könnyen elkészíthető a hétköznapokon. Többször készítettem már, volt hogy csak magunknak, de nagyon ízlett a vendégeknek is. Aki szeretné, kicsit érdekesebbé tenni, akkor keverhet a tejfölbe 1 kk. mustárt és 1 ek. mézet. Jó étvágyat!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...