r
Nosalty Logó

Barackos-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Összesen 5538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.5 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.9 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 5538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kemény tésztához

  1. Kemény tészta elkészítése:
  2. A sütőport elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és egyenletes tésztává gyúrjuk. Egy keményebb jellegű tésztát kapunk belőle. Egy kerek tortaformát kivajazunk, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne (vagy aki szeretné, ki is nyújthatja, de a szétnyomkodás is megfelelő). Villával megszurkáljuk, majd 200°C-on (légkeverésben 180°C, gázsütő 4-5 fokozat) kb. 15 percig sütjük.
  3. Míg sül, addig el lehet készíteni a piskótát.
  4. Ha megsült, akkor a formáról leszedve hagyjuk kihűlni, és a formát elmossuk.
  5. Piskóta elkészítése (kicsit másképp, mint a hagyományos):
  6. Az egész tojásokat habosra keverjük (robotgéppel kényelmesebb), majd a cukrot és vaníliás cukrot hozzáadva is tovább keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Jól elkeverjük (lehet még mindig robotgéppel). A kivajazott tortaformába öntjük, és 180°C-on (légkeverés 160°C, gáz 2-3 fokozat) sütjük kb. 20 percig.
  7. Ha kihűltek, akkor a piskótatésztát kettévágjuk. A kemény tésztát rátesszük egy tálcára/ tányérra, amin lesz, megkenjük baracklekvárral, és rátesszük a piskótatészta alját. Körbefogjuk egy tortagyűrűvel, hogy szép legyen majd (helyettesíthetjük a tortaforma szélével is, csak ekkor a levételnél figyelni kell).
  8. Ekkor elkészítjük a túrós krémet (azért nem sokkal hamarabb, mert a zselatin miatt megdermed, és akkor nehezebb kezelni):
  9. A barackot kis kockákra vágjuk, a zselatint elkészítjük a leírás alapján (általában néhány ek vízzel fel kell melegíteni, de nem forralni).
  10. A túróba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet. A zselatint elkeverjük először néhány ek túróval, majd az egész túrós masszába belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd amint a túrós massza zselésedni kezd, hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük.
  11. Végül a barackot is belekeverjük, és ráöntjük a tortagyűrűs piskótalapra, elegyengetjük, és a tetejére tesszük a másik piskótalapot.
  12. Hűtőben kell legalább 3 órát pihentetni (akár 1 éjszakát is), hogy jól megdermedjen a torta.
  13. A torta tetejét feldíszítjük:
  14. A vékonyra szeletelt barackkal, és ráöntjük az elkészített színtelen tortazselét a tasakon lévő leírás szerint (ezt akár a 3 órás pihentetés előtt is meg lehet csinálni, és úgy pihentetni).
  15. A díszítéshez szükséges tejszínt kemény habbá verjük, és szépen a torta szélére simítjuk, majd a mandulaszeletekkel díszítjük (a mandulát zsiradék nélkül teflonedényben megpiríthatjuk).
  16. Kicsit pihentetjük, hogy a tejszínhab is megdermedjen valamennyire, utána fogyaszthatjuk! :-)
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 110949
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám 50. születésnapjára szerettem volna valamit sütni, de nem csak egy kis szokványos tortát, hanem egy szépen kinéző, különleges darabot. Keresgetve rátaláltam a Dr.Oetker oldalán egy epres túrós tortára, de mivel az epernek még nem volt ekkor szezonja, ezért barackos lett belőle (úgyis volt itthon egy konzervbarack). Hát így készült el ez a szépség :-)

Hozzávalók

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?