r
Nosalty Logó

Barackos-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Összesen 5538 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Összesen 264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.5 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.9 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 5538 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kemény tésztához

  1. Kemény tészta elkészítése:
  2. A sütőport elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és egyenletes tésztává gyúrjuk. Egy keményebb jellegű tésztát kapunk belőle. Egy kerek tortaformát kivajazunk, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne (vagy aki szeretné, ki is nyújthatja, de a szétnyomkodás is megfelelő). Villával megszurkáljuk, majd 200°C-on (légkeverésben 180°C, gázsütő 4-5 fokozat) kb. 15 percig sütjük.
  3. Míg sül, addig el lehet készíteni a piskótát.
  4. Ha megsült, akkor a formáról leszedve hagyjuk kihűlni, és a formát elmossuk.
  5. Piskóta elkészítése (kicsit másképp, mint a hagyományos):
  6. Az egész tojásokat habosra keverjük (robotgéppel kényelmesebb), majd a cukrot és vaníliás cukrot hozzáadva is tovább keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Jól elkeverjük (lehet még mindig robotgéppel). A kivajazott tortaformába öntjük, és 180°C-on (légkeverés 160°C, gáz 2-3 fokozat) sütjük kb. 20 percig.
  7. Ha kihűltek, akkor a piskótatésztát kettévágjuk. A kemény tésztát rátesszük egy tálcára/ tányérra, amin lesz, megkenjük baracklekvárral, és rátesszük a piskótatészta alját. Körbefogjuk egy tortagyűrűvel, hogy szép legyen majd (helyettesíthetjük a tortaforma szélével is, csak ekkor a levételnél figyelni kell).
  8. Ekkor elkészítjük a túrós krémet (azért nem sokkal hamarabb, mert a zselatin miatt megdermed, és akkor nehezebb kezelni):
  9. A barackot kis kockákra vágjuk, a zselatint elkészítjük a leírás alapján (általában néhány ek vízzel fel kell melegíteni, de nem forralni).
  10. A túróba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet. A zselatint elkeverjük először néhány ek túróval, majd az egész túrós masszába belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd amint a túrós massza zselésedni kezd, hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük.
  11. Végül a barackot is belekeverjük, és ráöntjük a tortagyűrűs piskótalapra, elegyengetjük, és a tetejére tesszük a másik piskótalapot.
  12. Hűtőben kell legalább 3 órát pihentetni (akár 1 éjszakát is), hogy jól megdermedjen a torta.
  13. A torta tetejét feldíszítjük:
  14. A vékonyra szeletelt barackkal, és ráöntjük az elkészített színtelen tortazselét a tasakon lévő leírás szerint (ezt akár a 3 órás pihentetés előtt is meg lehet csinálni, és úgy pihentetni).
  15. A díszítéshez szükséges tejszínt kemény habbá verjük, és szépen a torta szélére simítjuk, majd a mandulaszeletekkel díszítjük (a mandulát zsiradék nélkül teflonedényben megpiríthatjuk).
  16. Kicsit pihentetjük, hogy a tejszínhab is megdermedjen valamennyire, utána fogyaszthatjuk! :-)
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 98556
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyám 50. születésnapjára szerettem volna valamit sütni, de nem csak egy kis szokványos tortát, hanem egy szépen kinéző, különleges darabot. Keresgetve rátaláltam a Dr.Oetker oldalán egy epres túrós tortára, de mivel az epernek még nem volt ekkor szezonja, ezért barackos lett belőle (úgyis volt itthon egy konzervbarack). Hát így készült el ez a szépség :-)

Hozzászólások (12)

bibuka

Nagyon szép és gusztusos !!!

Andus54

Nagyon szép..guszta.

borzaska26

Elkészítettem.Nagy sikert arattam!!Köszönöm kedves Janka!!!!

Törölt felhasználó

  Hamarosan elkészül... Remélem jó lesz... Ez életem els? tortája... :) De hasonlít arra amit a képen látok..., talán nem lesz nagy gond.. :) Ha szeletelhet? is lesz, és ehet? is, akkor megnyugszom. Jaj, egy fontos kérdés: tényleg olyan keménynek kell lenni a kemény tésztának, mint egy ropogós keksznek? Vagy elrontottam?

Törölt felhasználó

Szia! Igen, a kemény tészta tényleg kemény volt nálam is, így legalább kicsit tartja a tortát, amikor a szeleteket kiveszed (nem esik annyira szét, mint a véknyo piskóta). Remélem jól sikerül, drukkolok a szeletelésnél :-)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki a torta! A következ? lenne a kérdésem.. félzsíros túróból csináltam. Amikor összekevertem a krémhez való dolgokat aszerint ahogy le volt írva.. én nagyon lágynak találtam a krémet.. így két zselatint tettem bele.. elolvastam mi volt a hátulján és azt írta. hogyha krém s?rítéséhez akarjuk használni, akkor 4-5 ev?kanál vízzel keverjük le.. és én ebb?l kétszeres mennyiséget csináltam.. 30 perc elteltével még mindig elég hígnak találom a masszát :| vagy még van esély rá h megmerevedik rendesen?

Törölt felhasználó

Szia! Hú, ez a kérdés most kicsit megfogott, mert viszonylag régen készítettem el ezt a tortát. Viszont az biztos, hogy én félzsíros túróból készítettem (azt szoktam használni). Én ráöntöttem a tortára és h?t?ben pihent, a hideg sok mindenre képes :). Szóval szerintem meg fog dermedni (ha nem, akkor kérem az elnézésedet!)

Törölt felhasználó

Köszönöm, megoldódott:) 1,5 óra elég volt neki ahhoz h megdermedjen.. már nem folyik remélem még jobban össze fog állni és akkor szeletelésnél is szép marad:) mert az enyém is kis csinoska lett:) scak egyedül ez aggasztott! Köszönöm a gyors reakciót!:)

.Mila.

Szia!!! Elkészítettem, annyit változtattam rajta h dupla adag túrót tettem a krémbe és 2 vaniliáscukrot mást mindent ugyan úgy csináltam így picit savanykásabb lett, féltem h az eredeti recept szerint édes lett volna nekünk... De így Isteni lett... Köszi a receptet!!!

Törölt felhasználó

el készitetem. Nagyon szép lett es nagyon finom is. Màr 3 rendelés van a következö hétre. A turoskrémre 50 dgk turot hasznàltam. Nagyon szépen köszönöm a receptet

jtimi

A kislányom 1éves születésnapjára készítettem el, szép lett és remélem, hogy finom is lesz, holnap jönnek a vendégek és akkor majd meglátjuk. Én annyit változtattam, hogy a tetejére csokiöntetet raktam. Köszi a receptet! Egyébkén életem els? tortája volt :)

Törölt felhasználó

Ilyet vettem http://pi.ce-tescoassets.com/assets/HU/973/5997381335973/ShotType1_328x328.jpg aminek a hátuljára az van írva hogy a tejszínnel kell össze keverni de a receptben pedig túróval. Így is jó lesz? Meg a tetejére színtelen tortazselét írsz akkor a zselatin nem is jó? Meg mi a különbség a habtejszín és a habalap közt?(habalapom van)

Törölt felhasználó

Igen, ez is jó zselatin, a port keverd a túróba (+többi hozzávaló), aztán forgasd bele a felvert tejszínt. De akár fordítva is lehet, hogy a tejszínbe kevered ezt a zselatint és úgy forgatod a túróba. Szerintem zselatin és tortazselé között talán annyi a különbség, hogy a tortazselé néha színes :), meg picit cukros, szóval nyugodtan mehet tetejére szerintem a zselatin (ugye valamilyen kis folyadékkal összekeverve). Bár nem vagyok annyira zselatin szakért?, de remélem jó lesz ;-) Habalapot nem ismerem, még nem használtam sosem, de gondolom abból is lehet kemény habot verni, annyi a lényeg, hogy aztán legyen tartása a sütiben

guce

Felvéve a torta repertoáromba! Én is több túróval készítettem+1 vaniliáscukorral.Nagyon ízlett az egész családnak! Köszönöm a receptet !

Galló Lívi

Szia! Most sütöm, és a piskóta hozzávalóinál nem írtad a vaníliás cukrot, de az elkészítésnél igen. Akkor kell bele igaz?

Hozzávalók

A kemény tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A túrós krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.