Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos morzsás pite

Őszibarackos morzsás pite
Őszibarackos morzsás pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátném nagyszerű receptje. Gyerekeimnek a meggyes változatt jobban ízlett, de azért ebből sem maradt egy morzsa sem.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A morzsához

ajánlat

Érdemes meggyel is kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat a gyümölcs kivételével egy tálban összekeverjük.
  2. Egy kb. 20-25 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk.
  3. Az őszibarackokat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A sütemény tetejére egymás mellé rakosgatjuk.
  4. A morzsához a hozzávalókat összegyúrjuk és nagylyukú reszelőn a gyümölcsre reszeljük.
  5. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük. 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 556
elküldve: 5
receptkönyvben: 312
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás pite, morzsás gyümölcsös pite, gyors gyümölcsös pite

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tovave
tovave Fri, 2013-08-02 19:14

Én gluténmentes liszttel készítettem és kicsit több tejjel. Nagy sikert aratott! Köszönöm!

bellamia
bellamia Sun, 2012-10-14 16:57

Most dolgozom ezen a recepten.

Vagy én buggyantam meg, vagy a mérlegem, esetleg mindketten, de....

Az alap tésztája a folyékonyság és a nem folyékonyság határán volt - mi lenne a cél?

A morzsának szánt tök puha, most próbálom a fagyasztóban reszelhetővé tenni.

A végeredményről majd beszámolok, de egyelőre a bizakodásra semmi okom.

Kokocikutya
Kokocikutya / Kokocikutya Wed, 2015-07-15 13:42

Én most készítem éppen :) a morzsának szánt rész nekem is nagyon puha volt, de szerintem csak azért mert nem volt épp elég kemény a vaj :) viszont én nem szórakoztam a hűtésével, a franc se akarja összepiszkítani fölöslegesen a reszelőt, javaslom legközelebb a kezeddel tépkedd meg és dobáld rá, nem sok különbség lesz :)

az alaptészta nekem lágy de szilárd tészta volt, nem lehet hogy túl sok tej ment bele? én a mennyiségétől voltam megijedve, féltem hogy nem lesz elég a tortaformám aljára, de végülis sikerült szépen elterítenem :)

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Sat, 2012-07-07 17:43

Nagyon finiíí!
Köszönöm! :)
Én sárga barackkal készítettem, ( jó sokat pakoltam a tésztára..)
és több cukrot használtam...
Marika.

sucuj
sucuj Tue, 2012-03-06 17:30

Szia ! Én is csatlakozom a köszönet nyilvánításhoz , hogy feltetted ezt nagyon egyszerű , de ISTENI sütikét ! Egy nap 2 x kellet elkészítenem , mert 5 perc alatt elfogyott !!!! Üdv jucus

nvildi
nvildi Sat, 2012-03-03 17:40

Szia!
Nagyon finom lett! Én megszórtam a tetejét porcukorral, hogy egy picit édesebb legyen. Köszi a receptet, mentettem :)
Ildi

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2010-09-24 10:59

Szia Kiki.Imádom a receptjeidet,erre most akadtam rá,szívesen megcsinálnám.Csak egy kérdésem lenne.Konzerv vagy befőtt barackból is jó megcsinálni ezt a sütit?Válaszod nagyon várom.Köszönöm!)Meggyből is ki fogom próbálni!

370
finomliszt 14 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 4 ek
fahéj 0.5 tk
barna cukor 5 dkg
margarin 8.5 dkg
őszibarack 3 db
finomliszt 5 dkg
barna cukor 5 dkg
margarin 5 dkg
fahéj 0.5 tk