r
Nosalty Logó

Őszibarackos morzsás pite

NS
Őszibarackos morzsás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

370
Kalória
4.1g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
62g
Víz
-
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
21.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 2211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3715.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    283.4 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 2211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat a gyümölcs kivételével egy tálban összekeverjük.
  2. Egy kb. 20-25 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk.
  3. Az őszibarackokat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A sütemény tetejére egymás mellé rakosgatjuk.
  4. A morzsához a hozzávalókat összegyúrjuk és nagylyukú reszelőn a gyümölcsre reszeljük.
  5. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedves barátném nagyszerű receptje. Gyerekeimnek a meggyes változatt jobban ízlett, de azért ebből sem maradt egy morzsa sem.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...