r
Nosalty Logó

Barackos marcipáncsillag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Barackos marcipáncsillag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 503 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4031 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 445 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 503 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2422 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4031 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 445 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta valamennyi hozzávalóját összegyúrjuk és folpackban kb. 1 órát a hűtőszekrényben hűtjük.
  2. Közben a töltelékhez a mogyorót (mandulát) és a sárgabarackot felaprítjuk. A marcipánmasszát szétdaraboljuk. Ezt az egészet a lereszelt citromhéjjal és a citrom 2 evőkanálnyi kicsavart levével, valamint a likőrrel vagy a narancslével jól összegyúrjuk.
  3. A tésztát liszttel beszórt munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és csillagokat szúrunk ki belőle. Kis teáskanálnyi halmocskákat a töltelékből a csillagokra helyezünk.
  4. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük. Sütési hőmérséklet: elektromos sütőt 180 fokra előmelegítjük, gázsütő 2. fokozat. Sütési idő kb. 13-15 perc
  5. Miután a sütemények kihűltek, porcukorral megszórjuk
  6. A csokoládébevonót szétdaraboljuk és forró vízfürdőben feloldjuk, majd nejlonzacskóba töltjuk. A csokoládéból vékony cikk-cakk vonalakat nyomunk a sütemény tetejére
  7. Kb. 60 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10686
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barackos marcipáncsillag
Esztella22 16 recept

Egy régi recept, ami nagyon bevált a családomnál, minden évben kötelező elkészítenem :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.