Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack Csillától

Őszibarack Csillától
Őszibarack Csillától
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztlányom kedvenc desszertje.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszitéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot, a margarint, a 2 tojássárgáját, a 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük, és pihenni hagyjuk 2 óráig.
  2. Pihenés után jön hozzá 75 dkg liszt, 2 cs sütőpor, ezt jól összegyúrjuk, és kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk, és szép halványra sütjük.
  3. A töltelékhez 1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, aztán hűtjük.
  4. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat várjunk, és krémmel töltjük. Kettőt ragasszunk össze egybe. Színezékkel befestjük. A 2 tojásfehérjével megkenjük, kristálycukorba meghengergetjük. Majd puszpánggal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1109 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós sütemény, diós golyócskák, barack sütemény, őszibarack desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wkata
wkata / wkata Mon, 2012-11-12 13:38

Szia Csilla!Hogy mikor megyek legközelebb,azt nem tudom,valószínűleg csak jövőre:(De azért nagyon aranyos vagy,köszönöm szépen!Addig kitalálok valamit,amivel pótolom!Mindenféleképpen meg akarom sütni a közeljövőben.Tuti recept!!
Majd referálok!Addig is puszi!

wkata
wkata / wkata Sat, 2012-11-10 14:55

Szia!
bocs a tudatlanságomért,de mi az a puspánglevél?Szeretném elkészíteni ezt a nagyon guszta sütit!
Puszi.:kata

935
porcukor 30 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
tej 2 dl
finomliszt 75 dkg
sütőpor 2 csomag
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 l
dió 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 1 ek
rum 1 ek
citrom 1 db
ételfesték 2 csepp
tojásfehérje 2 db
cukor 2 ek