Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos máj

Barackos máj
Barackos máj
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs ebben semmi különleges. Ezeket az alapanyagokat találtam itthon, és gondoltam, kipróbálok valami kicsit kevésbé hétköznapi ízvilágot összehozni. (Mellesleg ez volt az első elkészített étel, ami után eszembe jutott képet készíteni.) Végülis sikert aratott, mert nem hallottam rá egy rossz szót sem a családomtól :)
Érdekes lett, de finom, mindenkinek ajánlom, aki unja a megszokott ízeket.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen krumplis köret szerintem tökéletesen illik hozzá. Én krumplipürével tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat tejbe áztatjuk min. 10-15 percre. A sütőt begyújtjuk.
  2. A barackokat felszeleteljük, aki nem szereti a héját, az vágja le azt is. A hagymát felkarikázzuk.
  3. Egy jénai tálba 3-4 ek olívaolajat csepegtetünk. Rászórjuk a hagymát.
  4. A májat leöblítjük a tejes fürdő után, borsozzuk ízlés szerint, majd azt is a tálba tesszük. Ráöntjük a főzőtejszínt és ráhalmozzuk a barackokat.
  5. A fűszerekből fél-fél kávéskanálnyit a tetejére szórunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Lefedve 15 percig, majd fedés nélkül újabb 15-20 percig sütjük.
  7. Tálaláskor sózzuk a májat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 345
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lyly

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

máj őszibarackkal, őszibarackos máj, barackkal sült máj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kliza25
kliza25 Sun, 2013-02-24 20:18

Hát, nem tudom... Ennek se íze, se bűze. Vagy csak nekem voltak nagyobb elvárásaim... a fűszerekből többet tettem, mert láttam, hogy kevés lesz, de nekem még így sem volt jó. Sem a hagymát, sem a fűszereket nem lehetett érezni benne. Mint a barackpuding volt egy kis májjal... :(

547
csirkemáj 0.5 kg
őszibarack 4 közepes db
főzőtejszín 2 dl
sajt 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
fehér bors 0.5 kk
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kk
rozmaring 0.25 teáskanál
olívaolaj 3 ek