Libaszív

Leírás

A liba barna húsú, magas zsírtartalmú szárnyas. A vadliba költöző madár, de igen régen háziasították, már az ókori görgök, rómaiak, egyiptomiak is fogyasztották a húsát. Létezik fehér és szürke tollú fajtája, ez utóbbi akár a 12 kg-os súlyt is elérheti, míg a fehér tollú libák kb. 5-6 kg-osak. Bizonyos libafajtákat kifejezetten a tollukért, másokat hízott májukért vagy sütnivaló húsukért tartanak. A hízott liba szíve, noha jórészt izomból áll, tartalmaz némi zsírt is. Kiváló pörkölt alapanyag, de elkészíthető rántva, vagy raguként is.

Libaszív
153
Kalória
15.6g
Fehérje
0.7g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
73.6g
Víz
136g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Libaszív

fehérjetartalom

15.55 g

zsírtartalom

136007.74 g

szénhidráttartalom

0.71 g

víztartalom

73.56 g

gramm libaszív?

Top ásványi anyagok

Foszfor

177 mg

Nátrium

74 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.36 g

Niacin - B3 vitamin

4.883 mg

C vitamin

3.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.559 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.55 g

Zsír

telített zsírsav

2.66 g

egyszeresen telített zsírsav

2.37 g

többszörösen telített zsírsav

2.71 g

koleszterin

136 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

5.96 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

177 mg

Nátrium

74 mg

Cink

6.59 mg

Réz

0.346 mg

Mangán

0.089 mg

Szelén

4.3 µg

szénhidrát

víz

73.56 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.152 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.728 mg

Niacin - B3 vitamin

4.883 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.559 mg

Folát

72 µg

Retinol

9 µg

B12 vitamin

7.29 µg

A vitamin

9 µg

C vitamin

3.2 mg

B6 vitamin

0.36 g

4 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Ezt keverd a savanyú káposztához, hogy sokkal finomabb legyen

A savanyú káposzta nem csak a töltött káposzta lelke lehet: házilag is elkészíthetjük, de boltban is megvehetjük, (lehetőleg hazai termelői változatot válasszunk), és magában, valamint savanyúságként, húsok mellé is fogyaszthatjuk – hőkezelés nélkül legalább a C-vitamin-tartalma is megmarad! Mutatjuk, mivel dobhatod fel, hogy még finomabb legyen.

Top Receptek

Ludaskása

Soha nem szerettem a ludaskását. Nem is nagyon szerethettem, anyukám soha sem csinált, távoli rokonoknál kóstolva meg...nem tett rám mély benyomást, na. Ha meg a Márton-napi össznépi ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...