Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával

Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával
Őszibarackos joghurttorta - élesztős tésztával
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept attól véletlen, mert eddig mindig babapiskótával készítettem, és olyan váratlanul kérte a  családom, hogy nem volt itthon, tehát sütnöm kellett, és mivel sütőporom sem volt, maradt a szárított élesztő. Nem rontotta el! Kevesebb cukrot is használtam, mivel a joghurt is mézes, tehát édes volt. Így kellett feltalálnom magam és megoldani a dolgot.
Mondanom sem kell, semmmi "bibi" nem volt, és nagyon ízlett mindenkinek. Talán észre sem vették a változást.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Nem kell semmilyen különleges alkalom a torta elkészítéséhez, mert szinte "percek " alatt el lehet készíteni.
Egy vasárnapi ebédet is érdemes befejezni vele. Nem kell várni az őszibarack szezonra, mert bármilyen befőttel, egyéb gyümölccsel is el készíthető. Nálunk még nagyon "menő", ha banánnal készítem el.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tésztához a tojás sárgáját a porcukorral, vízzel kikeverjük, belekeverjük a lisztet, a szárított élesztőt, és a fehérje felvert habját.
  3. Beletesszük a tortaformába, és ha megsült (kb 8-10 perc), hűlni hagyjuk.
  4. A nagyon hideg habtejszínt felverjük, beleverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és tovább verjük habosra.
  5. A joghurtokhoz adjuk a zselatint, és mikróban addig melegítjük míg felolvad a zselatin. Hűlés után a joghurtot a tejszínnel lazán összekeverjük.
  6. A barackokat meghámozzuk , vékony cikkekre vágjuk, melyből 8 szép szeletet a tetejének a díszítésére félre teszünk.
  7. A cikkekket egymás mellé - egy sorban - a piskóta tetejére helyezzük.
  8. A többi gyümölcsöt kis kockákra vágjuk és a habba keverjük lazán.
  9. A habot könnyedén rásimítjuk a barackos piskótára, a tetejét a félretett szeletekkel díszítjük.
  10. Kb. 1-2 óra alatt hűtőben megszilárdul, és a tortaforma csatját lebontva szeletelhető, tálalható.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 724
elküldve: 10
receptkönyvben: 551
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurt torta görög joghurttal, élesztős tésztájú joghurttorta

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

missblack
missblack Sat, 2013-02-16 11:36

Kedves Ani!

Meg tudod nekem mondani az arányokat, ha 25 cm_es kapcsos tortaformában szeretném elkészíteni? köszönöm a segítségedet.

Bubu-Deby
Bubu-Deby Wed, 2012-10-10 17:40

Hát elnézést, hogy csak most írok. A múlt hétvégén elkészítettem a tortát a recepted alapján. Epres joghurtot, és meggy befőttet használtam. Lustaságból babapiskótával szerettem volna készíteni, de elfelejtettem a boltba venni, így piskóta lett az alap, de nem is bánom. Hát mit ne mondjak akár mindjárt kettőt is készíthettem volna. Nagyon-nagy volt a sikere, és ezt neked köszönhetem. A receptkönyvbe mentettem, és biztonság kedvéért ki is nyomtattam, hogy bármikor kéznél legyen. Még 1x nagyon köszönöm isteni lett. További jó sütést-főzést. :D

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-06-26 19:56

Kedves Ani!

Nagyon köszönöm a recepted! "Véletlen" ide vagy oda: én pont ilyet kerestem. És mindig az ilyen véletlenek a legeredetibbek... Megcsináltam, és tényleg gyors, egyszerű, és ami a legfontosabb: nagyon finom! Az 1 tojásos piskótát pedig nem is ismertem eddig, de mostmár más sütikhez is a te receptedet fogom alkalmazni, beindította a fantáziám. :) Legközelebb az aszús túrótortád következik!:)
Még egyszer köszi!!!!

simonani
simonani / simonani Tue, 2012-07-03 12:39

Szia andilawyer!
Ne haragudj, hogy ilyen későn reagálok....
Nagyon köszönöm véleményed, és örülök, hogy kedvet csináltam a sütögetésekhez!
Hidd el, ha kedved van hozzá, az ötletek csak "úgy" jönnek.
Sok sikert!
Ani.

linababa
linababa Wed, 2012-02-08 23:38

Kérlek ird meg, mennyi zselatint használsz hozzá, mert nem ismerem túl jól ezt az alapanyagot és nem szeretném elrontani. Köszönöm: Lina

simonani
simonani / simonani Thu, 2012-02-09 13:51

Szia linababa!

1 csomaggal, azaz 25 gr.-ot használtam, lényeg az, hogy meleg folyadékban fel kell oldani, - tej, joghurt...stb/

Más krémekhez is nagyon hasznos, javít az állagon, sőt az emberi porcok karbantartására is kiváló!
Sok sikert a sütihez!
Ani.

viro
viro Wed, 2011-07-13 10:04

Köszönöm a választ! Már alig várom, hogy nekiálljak :)

viro
viro Tue, 2011-07-12 10:26

Kedves Ani!
Gyönyörű ez a torta! :) A hétvégén egy barátnőm születésnapjára vagyunk hivatalosak, aki történetesen abszolút joghurt rajongó. A mézes görög joghurtban viszont annyira nem vagyok biztos, hogy most hirtelen be tudom szerezni, szerinted egy sűrű natúr joghurttal(+méz) is elérhető ugyanaz a hatás? Előre is köszönöm a segÍtséget.
Virág

feelissa
feelissa Sat, 2014-11-22 11:36

Én naturjoghurt + méz + gyümölcsökkel csinálom mindig. Ez egy nagyon jó recept

simonani
simonani / simonani Wed, 2011-07-13 07:15

Kedves Virág! /nagyon kedves a neved!/

Persze, akármilyen joghurttal el tudod készíteni, csak az édesítést a saját ízed szerint alakítsad!
Készítheted gyümölcsössel is, és hozzáillő gyümölcsöket adsz hozzá!
A saját fantáziád szab csak határt!

Sikeres kísérletezést!
Ani.

Gombócka
Gombócka Sun, 2010-10-24 18:57

Ma készítettem el, alig bírtuk kivárni hogy kihűljön, majdnem dupla adaggal csináltam de sajnos így is rögtön elfogyott, legközelebb muszáj leszek triplázni a hozzávalókat.:D Hálásan köszönjük a receptet!

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-10-24 20:47

Kedves Gombócka!
Olyan nagyon jó olvasni.....
Nagyon örülök, hogy ízlett, lesz egy hasonló aszús túró tortám, -az aszú elmaradhat- , amely hasonlóan finom!!!!
Örülök, hogyha valakinek örömet tudok okozni.
Csak olyan sokáig "várakoznak" a receptek.
Tiszta szívemből örülök, hogy örömet tudtam okozni!
Szép estét Nektek!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-10-12 09:18

Anika, köszönöm a jó tanácsokat, mindig szívesen fogadom. Jobbulást Neked! Üdv.Edit.

simonani
simonani / simonani Tue, 2010-10-12 08:33

Kedves Samy!
Köszönöm jó kívánságod, én viszont" jelentkeztem" az "oldaladon", mert igen megtetszett.
Az hiszem gyakran fogok bogarászni rajta.
Köszi: Ani

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-10-11 12:06

Anika, ne utáld magad, igyál jó sok csipkebogyó vagy hársfateát, esetleg neocitrant. Nekem szokott használni. (mások szerint fél dl házipálinka a megoldás)
A tortát most babapiskótával fogom készíteni (csak azért, mert lusta vagyok). Edit.

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-10-11 12:16

Editke, utálom, hogy ilyenkor nagyon tehetetlen vagyok!
Editke nem lustaság a babpiskóta, nagyon finom vele is.
Egy nagyon fontos dolog, hogy a tejszínt nagyon hűtsd le, mert akkor tudod igazán jól felverni, de hát ezt biztosan tudod. Én kb fél órával a habverés előtt benyomom a mélyhűtőbe, nem fagy meg, de nagyon hideg lesz, és szép habot kaphatok belőle.
Bocsi, ha okoskodtam, sok sikert és jó étvágyat!
Ani

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-10-11 11:58

Editkém! Igazán nagyon köszönöm kedvességed, de sajnos egyre rosszabbul érzem magam, és ilyenkor nagyon utálom is magam.
Általában 3 napig szokott tartani, bízom benne most sem húzza tovább!
Vigyázz magadra, további szép napot!
Ani,
Ja tortát pofon egyszerű elkészíteni ! Finom!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-10-11 11:28

Anika, de szép ez a torta! És szinte érezni, hogy milyen könnyű és gyümölcsös. Alig várom, hogy elkészítsem, mert hogy el fogom készíteni, az biztos. Köszönöm a receptet, szép napot Neked! Edit.

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-10-10 08:38

Kedves Samy!
Először is elnézést, hogy meglehetősen késő reagálok, de a fejem akkora a náthától, mint egy ház!
Szóval 22 cm-es tortaformában raktam össze.Hidd el nagyon nagyon könnyű elkészíteni.
Ez egy szokatlan formája a tortának, mert mint írtam gyorsan kellett megoldanom, de a legegyszerűbb módja ha
a torta alját - mondjuk cukros tejbe, kakaóba, kávéba, vagy bár mely ízlés szerinti folyadékba - mártott babapiskótával rakod ki, és akkor még sütni sem kell.
Nem túl édes, sőt pl. szederrel inkább savanykásra is készítheted. A fantáziádon múlik.
Sok sikert és jó étvágyat, valamint további szép napot!
Ani

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-11 21:31

Kedves Ani! Köszönöm, biztos, hogy ki fogom próbálni! Nagyon guszta, és tényleg egyszerű! Jobbulást kívánok! Szép estét! Samy

Samy
Samy / Samy Sat, 2010-10-09 22:18

Ez nagyon-nagyon jól néz ki! Most azonnal meg tudnék enni belőle legalább 2 szeletet! :)

simonani
simonani / simonani Sat, 2010-10-09 20:16

Igen!
Mert 1 db tojásból vizes piskótának 1 evőkanál liszt szükséges.
Mindenből 1 mennyiség.
Ha 5 tojásból csinálnánk, akkor mindenből 5 db kellene.
Ennek a piskótának nagyon vékonynak kell lennie, éppen hogy a tortaforma alját tölti ki.
Próbáld ki, sok sikert hozzá, további szép estét!
Ani

324
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 1 ek
instant élesztő 2 késhegynyi
víz 1 ek
habtejszín 4 dl
joghurt 375 g
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 25 g
őszibarack 3 db