Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos jégkrém roppanós csokiréteggel

Barackos jégkrém roppanós csokiréteggel
Barackos jégkrém roppanós csokiréteggel
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta nézegettem a különféle házi készítésű jégkrémek és fagyik receptjeit. Mióta a fiúk is előszeretettel fogyasztják az ilyen típusú nyalánkságokat, elhatároztam, hogy megpróbálkozom a jégkrém itthoni elkészítésével, így adalékanyag mentes finomságot ehetünk!
Abban biztos voltam, hogy fagyigépet nem veszek, és 30 percenként sem fogom a folyamatosan megszilárduló jégkrémet kavargatni. Így sok recept eleve nem jöhetett számításba. A többiből viszont összeválogattam a nekem leginkább tetsző hozzávalókat, ötleteket, így született meg ez a változat, ami olyan pazar lett, hogy teljes sikert arattam vele gyerekek és felnőttek körében egyaránt! Közben drága barátnőm (akinek ezúton is köszönöm!) meglepett nagyon aranyos, állat formás jégkrémkészítő formákkal, így a gyereknek az íz mellett az állatkák is külön örömet okoztak.
Nagyon kiadós lett, ebből a mennyiségből 8 kis pálcikás jégkrém, és egy kb. 4 főnek elegendő jégkrémtorta készült.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot vékonyan hámozzuk meg, magozzuk ki, majd turmixoljuk le. Keverjünk hozzá 4 evőkanál cukrot. (Kóstoljuk meg, és ízlésünknek megfelelően édesítsük, sok múlik a barack érettségén!)
  2. A hideg tejszínt 4 evőkanál cukorral (szintén változtatható) verjük habbá, majd keverjük hozzá a görög joghurtot.
  3. Olvasszuk fel vízgőz felett a darabokra tördelt csokoládét.
  4. A formákba rétegesen adagoljuk egy kanál segítségével először a tejszínes joghurtot, majd egy kanál olvasztott csokoládét és végül pár kanál gyümölcspépet. (A csokoládés réteg után illesszük be a pálcikát, így a felső réteg nem folyik ki, majd a legvégén óvatosan helyezzük rá a figurák alját.)
  5. A maradék hozzávalókat ugyanilyen sorrendben egy gyümölcskenyér formába rétegeztem, a végén egy fogpiszkáló segítségével óvatosan kis köröket rajzoltam a masszába, így cirmókás lett a teteje. (Terítsünk a forma aljába szilikonos sütőpapírt, így tálaláskor könnyen ki tudjuk majd emelni a formából a jégkrémtortát.)
  6. Tegyük fagyasztóba kb. egy éjszakára.
  7. Fogyasztás előtt a formákat tartsuk kb. 10 másodpercre hideg víz alá, így szépen kiemelhető belőlük a jégkrém.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 631
elküldve: 2
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, fagyikehely, házi fagyi, fagyitorta, parfé, sorbet, karamellfagyi

egyéb elnevezések

macijégkrém, barackfagyi jégkrém formában, csokis barackos fagylalt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

334
sárgabarack 80 dkg
xilit 8 ek
habtejszín 4 dl
görög joghurt 4 dl
tejcsokoládé 10 dkg