Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos citromfagylalt

Joghurtos citromfagylalt
Joghurtos citromfagylalt
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Továbbra is gép nélkül készítem a fagylaltot és mindenkit - akinek nincs fagylaltkészítő gépe - arra buzdítok, hogy bátran fogjon hozzá a házi készítésű fagylaltokhoz. Gép nélkül is tökéletes fagylaltot lehet előállítani. Talán nem lesz olyan krémes és kicsit tovább tart a fagyasztás, de ezek a természetes ízek engem mindenért kárpótolnak. A joghurtos citromfagylalthoz is főztem egy tojássárgás alapkrémet, amely még szép színt is kölcsönzött ennek a hűsítő finomságnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
  2. A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citromlevet és a facsarásból maradt citromhúst.
  3. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. (Ügyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a tojásos krémet, mert különben a citromlétől összeugorhat.)
  4. A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük.
  5. 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük.
  6. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét. Nagyobb adag lévén 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 196
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 005
elkészítve: 11/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyikehely, házi fagyi, sorbet, karamellfagyi, vaníliafagyi, parfé, fagyitorta

egyéb elnevezések

citromfagyi, joghurtos citromfagyi

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JOMA
JOMA Sun, 2013-07-14 20:52

Már régóta kerestem egy igazán jó fagyireceptet. Most megtaláltam. Már többször elkészítettem a citromos változatát, de kipróbáltam ugyanezt a receptet eperrel és feketeribizlivel is. Mennyei lett! Több ismerősömnek is továbbadtam, náluk is nagy sikert aratott.
Köszönöm szépen!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2012-07-14 22:26

Anyum kedvence a citromfagyi, az ő kedvéért készítettem el a hétvégére. A harmadik keverés után olvasztott mentás csokit csurgattam bele, őszibarackra gombócolva került kelyhekbe. Rengeteg lett belőle - szerencsére - , pedig az ötödét minimum elnyalakodtam a készítés és a kevergetések során.

kadara
kadara / kadara Sat, 2012-06-30 13:17

Kérdésem lenne: Mennyi ideig áll el ez a fagyi és kb. mennyi lesz belőle?

evica56
evica56 Thu, 2012-05-31 01:04

Kedves Tündér!
Szeretném megcsinálni a csodás fagyi receptedet, de van egy "óriási " problémám! Ne nevess ki kérlek!
Manapság majdnem minden tejterméken (pl. tejföl, joghurt stb.....) g-ban vannak megadva a
mennyiségek. És itt pedig a legtöbb receptben dl-ben. Megnéztem egy nagy pohár Danone joghurtot, 375g-os volt. Ránézésre nem volt 5 dl, mint amennyi kellene, de ki tudja. Te honnan
tudod, vagy milyet veszel? Lehel, hogy arra dl-ben van ráírva? Ugyanez a gondom a tejfölökkel is.
Nemrég keveredtem a NoSalty oldalra, de azóta sütök, főzök állandóan. Sok receptedet láttam már, és csináltam is meg, profi vagy a témában, ezért merem ezt megkérdezni Tőled. Ha nem veszed tolakodásnak, még egy kérdésem lenne: mitől nem verődik fel egy tejszín, ami nem járt le,
és jól le van hűtve? Két zacskó tejszínem ment így tönkre nemrég.
Válaszodat előre is köszönöm!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2012-09-24 15:56

Kedves Evica! Azt javaslom, mérőedénybe öntve mérd le a joghurt mennyiségét. Aztán akkor sem történik semmi baj, ha kicsit kevesebb a joghurt a megadottnál, ekkor több tejet vagy tejszínt adunk hozzá:))

homolyahajnalka
homolyahajnalka Tue, 2012-05-08 10:22

Nagyon szép, bizonyára finom is. El fogom készíteni. Hova használod a tojás fehérjét a receptben?

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2012-05-08 12:44

Kedves Hajnalka! Örülök, hogy tetsszik a fagylalt!:) A tojásfehérje felhasználása a leírás 6. pontjában szerepel.(Fagyasztás alatt - amikor még nem kemény állagú a fahgylalt - keverem hozzá a lazán felvert tojáshabot.)

homolyahajnalka
homolyahajnalka Fri, 2012-05-11 18:10

Ó, köszönöm, tényleg igazad van, nem is vettem észre.
Hétvégén el fogom készíteni. Üdvözlettel: Hajnalka

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-08-09 23:39

mCcormick!
Valószínűleg igazad lehet...elszúrtad. Lehet, hogy amit készítettél az "madártej-jégkása". Az általam készített attól igencsak távol állt. Az viszont tény, hogy ízlésről balgaság vitatkozni, ha nem ízlik, ne készítsd el többet! Keress az ízlésednek megfelelő receptet....

mCcormick
mCcormick Mon, 2011-08-08 20:25

Azt nem mondom, hogy nem finom, de ez nem citromfagyi. Én leginkább "madártej-jégkásának" hívnám. Lehet persze, hogy én szúrtam el, de nekem ez nagyon nem jött be. El fog fogyni, de nem fog nálunk még1x elkészülni.

agisajt
agisajt Sun, 2011-06-12 10:06

tegnap készítettem el, és nagyon finom krémes :) egy kis őrölt gyömbérrel bolondítottam rajta...

359
joghurt 5 dl
tej 3 dl
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 18 dkg
víz 1.5 dl