r
Nosalty Logó

Joghurtos citromfagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos citromfagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 359 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1438 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 359 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 1438 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
  2. A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citromlevet és a facsarásból maradt citromhúst.
  3. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. (Ügyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a tojásos krémet, mert különben a citromlétől összeugorhat.)
  4. A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük.
  5. 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük.
  6. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét. Nagyobb adag lévén 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39301
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Továbbra is gép nélkül készítem a fagylaltot és mindenkit - akinek nincs fagylaltkészítő gépe - arra buzdítok, hogy bátran fogjon hozzá a házi készítésű fagylaltokhoz. Gép nélkül is tökéletes fagylaltot lehet előállítani. Talán nem lesz olyan krémes és kicsit tovább tart a fagyasztás, de ezek a természetes ízek engem mindenért kárpótolnak. A joghurtos citromfagylalthoz is főztem egy tojássárgás alapkrémet, amely még szép színt is kölcsönzött ennek a hűsítő finomságnak.

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

tegnap készítettem el, és nagyon finom krémes :) egy kis ?rölt gyömbérrel bolondítottam rajta...

Törölt felhasználó

Agisajt! Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Azt nem mondom, hogy nem finom, de ez nem citromfagyi. Én leginkább "madártej-jégkásának" hívnám. Lehet persze, hogy én szúrtam el, de nekem ez nagyon nem jött be. El fog fogyni, de nem fog nálunk még1x elkészülni.

Törölt felhasználó

mCcormick! Valószín?leg igazad lehet...elszúrtad. Lehet, hogy amit készítettél az "madártej-jégkása". Az általam készített attól igencsak távol állt. Az viszont tény, hogy ízlésr?l balgaság vitatkozni, ha nem ízlik, ne készítsd el többet! Keress az ízlésednek megfelel? receptet....

gavloimrene

Imádom a citrom fagyit, ma elkészítem!

gavloimrene

Elkészült a fagyi, és nagyon finom lett, köszönöm a receptet!!!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!:)

Törölt felhasználó

Nagyon szép, bizonyára finom is. El fogom készíteni. Hova használod a tojás fehérjét a receptben?

Törölt felhasználó

Kedves Hajnalka! Örülök, hogy tetsszik a fagylalt!:) A tojásfehérje felhasználása a leírás 6. pontjában szerepel.(Fagyasztás alatt - amikor még nem kemény állagú a fahgylalt - keverem hozzá a lazán felvert tojáshabot.)

Törölt felhasználó

Ó, köszönöm, tényleg igazad van, nem is vettem észre. Hétvégén el fogom készíteni. Üdvözlettel: Hajnalka

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Szeretném megcsinálni a csodás fagyi receptedet, de van egy "óriási " problémám! Ne nevess ki kérlek! Manapság majdnem minden tejterméken (pl. tejföl, joghurt stb.....) g-ban vannak megadva a mennyiségek. És itt pedig a legtöbb receptben dl-ben. Megnéztem egy nagy pohár Danone joghurtot, 375g-os volt. Ránézésre nem volt 5 dl, mint amennyi kellene, de ki tudja. Te honnan tudod, vagy milyet veszel? Lehel, hogy arra dl-ben van ráírva? Ugyanez a gondom a tejfölökkel is. Nemrég keveredtem a NoSalty oldalra, de azóta sütök, f?zök állandóan. Sok receptedet láttam már, és csináltam is meg, profi vagy a témában, ezért merem ezt megkérdezni T?led. Ha nem veszed tolakodásnak, még egy kérdésem lenne: mit?l nem ver?dik fel egy tejszín, ami nem járt le, és jól le van h?tve? Két zacskó tejszínem ment így tönkre nemrég. Válaszodat el?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Evica! Azt javaslom, mér?edénybe öntve mérd le a joghurt mennyiségét. Aztán akkor sem történik semmi baj, ha kicsit kevesebb a joghurt a megadottnál, ekkor több tejet vagy tejszínt adunk hozzá:))

Törölt felhasználó

Huh, összefut a nyál a számban :) Hétvégén megcsinálom az tuti!

Törölt felhasználó

:))

kadara

Kérdésem lenne: Mennyi ideig áll el ez a fagyi és kb. mennyi lesz bel?le?

Törölt felhasználó

Kb 1, 5 liter lesz és fagyasztóban 2-3 hétig eltartható, tovább nem javaslom.

kicsivik

Anyum kedvence a citromfagyi, az ? kedvéért készítettem el a hétvégére. A harmadik keverés után olvasztott mentás csokit csurgattam bele, ?szibarackra gombócolva került kelyhekbe. Rengeteg lett bel?le - szerencsére - , pedig az ötödét minimum elnyalakodtam a készítés és a kevergetések során.

Törölt felhasználó

hmmm....))

Törölt felhasználó

Már régóta kerestem egy igazán jó fagyireceptet. Most megtaláltam. Már többször elkészítettem a citromos változatát, de kipróbáltam ugyanezt a receptet eperrel és feketeribizlivel is. Mennyei lett! Több ismer?sömnek is továbbadtam, náluk is nagy sikert aratott. Köszönöm szépen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.