Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-diós nyers csokitorta

Barackos-diós nyers csokitorta
Barackos-diós nyers csokitorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna kipróbálni egy nyers desszertet. Barack, dió, méz barátoktól, az alap adott volt, az avokádós csokikrém pedig nem volt kérdéses.

hozzávalók / 8 adag

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

ajánlat

Nálam egy napig pihent a torta felszeletelés előtt, de 2-3 napnál többet nem várnék az elfogyasztásával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Nyers tészta alap

  1. A diót és az aszalt sárgabarackot tíz órán át vízben áztatjuk, majd aprítógépbe tesszük, és kis szüneteket tartva összedolgozzuk. Ha elkészültünk, ízlés szerint mézzel édesítsük a masszánkat (nálam szükséges volt).
  2. Béleljünk ki egy 18 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal, a tésztát kanál segítségével nyomkodjuk egyenletesen az aljára. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokikrémet.

Krém

  1. Az érett avokádókat félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, a húsukat kanállal szépen kikanalazzuk egy tálba, hozzátördeljük a banánt, majd botmixerrel pürésítjük. (A masszát áthelyeztem turmixgépbe, és ott folytattam a krém elkészítését, de botmixerrel és kanállal is befejezhetjük.)
  2. A püréhez hozzáadunk a vízből, amiben a barackokat áztattuk.
  3. A kókuszzsírt mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk az avokádós banánkrémhez, kicsit turmixoljuk. A többi alapanyaggal is így járunk el: kakaó, fahéj, stevia, só, turmixolás.
  4. Utoljára a mézet adjuk hozzá, ízlés szerint. Nekem 4 evőkanál hozzáadásával lett elég édes, de valakinek lehet már 2-3 kanál után jó lesz.

A torta összeállítása

  1. A hűtőből kivesszük a torta alapot, a krémet próbáljuk egyenletesen eligazítani rajta. Pár órát hűtsük, kókuszreszelékkel díszítve kínáljuk.
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 984
elküldve: 4
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nyers desszert, nyers csokitorta, nyers csokis diós aszalt barackos torta, avokádós csokikrém torta sütés nélkül

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
dió 110 g
aszalt sárgabarack 90 g
méz 2 ek
víz 3 dl
avokádó 2 közepes db
banán 1 közepes db
víz 3 ek
kókuszzsír 50 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
méz 4 ek
himalája só 1 csipet
fahéj 1 csipet
stevia por 1 csipet
kókuszreszelék 1 ek