r
Nosalty Logó

Barackos brownies mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Barackos brownies mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Lap

Krém

Összesen 436 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Lap

Krém

Összesen 3488 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Lap

Krém

Összesen 200 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 436 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2076.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3488 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

Lap

Krém

Elkészítés

Lap

  1. A margarint a csokival gőz fölött megolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük a kakaóval. Míg olvad a csoki, a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit is.
  2. (Ha nincs pucolt és pirított diónk, akkor egy jó fél órával eltolódik a tortánk elkészítésének ideje, de még így is szerintem a gyorsan elkészíthető kategóriába tartozik.) Ledaráljuk a pirított diót, és azt is hozzáadjuk a csokis masszához.
  3. Sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a lapot. Majd hűlni hagyjuk.

Krém

  1. Leszűrjük a barackbefőttet, a gyümölcsöt meg botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot is, és annak függvényében, hogy a habtejszínünk édesített vagy sem, esetleg szánk ízéhez igazítva még édesíthetjük, cukrozhatjuk. Ízlés szerint szerecsendióval, fahéjjal, vaníliaaromával fűszerezzük.
  2. A befőtt (kompót) levében a tasak hátulján lévő utasítás szerint feloldjuk a zselatint. Míg a szemcsék feloldódnak, felverjük a tejszínt, és hozzáadjuk a gyümölcsös joghurthoz. Ehhez adjuk a feloldódott zselatint is.
  3. A kihűlt lapot vékonyan bekenjük kökénylekvárral, majd erre öntjük a tejszínhabos-zselatinos-gyümölcsös joghurtot.
  4. Egy éjszakára hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1428
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szofika receptje inspirált, amit a rendelkezésemre álló hozzávalókhoz és eszközökhöz igazítottam. Egy hét alatt másodszor kellett elkészítenem…

Hozzávalók

Lap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek