Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szív alakú epres joghurttorta

Szív alakú epres joghurttorta
Szív alakú epres joghurttorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazán könnyű, és nem túl édes torta.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 250 g cukor
  • 200 g finomliszt
  • 65 g rétesliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 4 x 125 g epres joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 cs zselatin
  • kb. 3 dl tejszín (növényi)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük kézi mixerrel, majd felváltva hozzáadjuk a kétfajta lisztes-sütőporos keveréket, az olajat, tejet.
  2. Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjét.
  3. A fehérjéhez lassú fokozaton hozzákeverjük a sárga részt.
  4. Szív alakú tortakarikába öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd csökkentjük a hőfokot 160 fokra, és készre sütjük. Tűpróba!
  5. A tejszínt kemény habbá verjük (keveset elveszünk belőle a díszítéshez), és hozzáadjuk a joghurtokat, közben a tejet a zselatinnal feltesszük melegedni, ha elolvadt, ne főjön, akkor a tejszínes részhez keverjük.
  6. A tortát 3 felé vágjuk és betöltjük.
  7. Tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 942
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta, szív alakú joghurttorta, gyümölcsös joghurttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!