Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banántészta

Banántészta
Banántészta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagynéném sütije Dániából.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A glazúrhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral kikavarjuk, és a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A banánokat villával összetörjük, és hozzákeverjük a masszához.
  2. A diót, a zabpelyhet, a savanyú tejet, a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot belekeverjük.
  3. A masszát beleöntjük a papírral kibélelt tepsibe, és megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a glazúrt. Összekeverjük a porcukrot a kakaóval hozzáöntjük az olajat, fürgén kavargatjuk, és adunk még hozzá 3 kanál forró vízet.
  5. Azon melegében felkenjük a megsült tésztánkra.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

banános piskóta, banános-diós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PURPLEWITCH
PURPLEWITCH Sat, 2014-02-08 21:46

Kedves Patmosz,mig ezt a banan tesztat nem probaltam ki Daniaban elt eveim alatt nem tudtam volna a bananos sutiket megenni :D azota ez a kedvencem :)

1178
tojás 6 db
margarin 340 g
finomliszt 565 g
cukor 690 g
banán 7 db
dió 75 g
zabpehely 75 g
tej 2 dl
1 csipet
szódabikarbóna 3 kk
vaníliás cukor 1.5 teáskanál
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
víz 3 ek