Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-meggyes gyümölcskocka

Almás-meggyes gyümölcskocka
Almás-meggyes gyümölcskocka
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam névnapjára vendégeket vártunk, és gondolkodtam rajta, milyen sütit készíthetnék, ami egyszerű is, finom is, és biztosan nem rontom el. Az eperszezontól az utolsó fürt szőlőig bezárólag nagyon sokszor készítek különböző idénygyümölcsökből finom gyümölcstortákat a családnak, ezért jött most az az ötlet, hogy egy hasonló, kockára vágható sütit dobok össze erre az alkalomra, annak tuti sikere lesz.
Így is lett, az utolsó morzsáig elfogyott!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

ajánlat

Az egész sütemény tetszés szerint variálható. Készíthetünk akár kakaós piskótát is alapnak, vagy tehetünk rá bármilyen ízű pudingot, és a gyümölcsök is tetszés szerint variálhatóak. 
A tortazselé pedig az összhatás vagy a színesebb megjelenés érdekében lehet akár piros is.
Jó kísérletezést mindenkinek! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd egy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kikenünk vajjal, beborítjuk sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. 
  2. Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a vaníliás pudingot a tasakon lévő leírás szerint, majd időnként átkeverve, langyosra hűtjük. Az almákat meghámozzuk, és felszeleteljük (vagy kockákra vágjuk), és egy kevés vizet aláöntve pár perc alatt puhára dinszteljük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. 
  3. A kész piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a tepsibe, és ezután rétegezzük rá a többi hozzávalót. Rákenjük a kihűlt vaníliás pudingot, majd szépen elrendezzük a tetején a gyümölcsöket, amit végül meghintünk egy kis tasak vaníliás cukorral.  
  4. A szokásos módon elkészítjük a tortazselét, és ha kissé kihűlt, a gyümölcsök tetejére kanalazzuk. Ezután az egészet 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 121
elküldve: 2
receptkönyvben: 150
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös-pudingos piskóta, almás-meggyes kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

369
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
sütőpor 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 2 ek
alma 2 kis db
meggybefőtt 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek