Nosalty Logó

Szedres süti Kingus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szedres süti Kingus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 634 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3171 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 246 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 634 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 3171 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a szeder felét a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal összeturmixoljuk. A szeder másik felét összevagdossuk, és az összeturmixolt péphez keverjük.
  2. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és az étolajjal elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet is, és tovább keverjük. Ezután kerül bele a sütőporos liszt, majd mikor jól eldolgoztuk, óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd a tetején elosztjuk a szedres tölteléket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 25-30 percig sütjük.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7987
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az idei nyár nagy slágere lett itthon a szeder!!! Így muszáj volt a lehető legtöbb formában felhasználni :)!!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.