Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres süti Kingus konyhájából

Szedres süti Kingus konyhájából
Szedres süti Kingus konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei nyár nagy slágere lett itthon a szeder!!! Így muszáj volt a lehető legtöbb formában felhasználni :)!!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a szeder felét a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal összeturmixoljuk. A szeder másik felét összevagdossuk, és az összeturmixolt péphez keverjük.
  2. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és az étolajjal elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet is, és tovább keverjük. Ezután kerül bele a sütőporos liszt, majd mikor jól eldolgoztuk, óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd a tetején elosztjuk a szedres tölteléket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 25-30 percig sütjük.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 6 875
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres sütemény, piskóta szederrel, szedres piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

634
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
finomliszt 25 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
szeder 25 dkg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint