r
Nosalty Logó

Banános-lenmagos vegán muffin

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nelli
Banános-lenmagos vegán muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 604 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2412 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 604 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 2412 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánt tegyük a keverőtál aljába. Szórjuk rá a barna cukrot, majd villával törjük pépessé (a cukor segíti a roncsolást). Reszeljünk le, és adjunk hozzá egy közepes almát (körte is jó).
  2. Ezután keverjük hozzá az olajat, majd a liszteket és a sütőport. A lisztekkel felváltva keverjük hozzá a vizet/növényi tejet is, míg sűrű, de keverhető masszát nem kapunk. Keverjük hozzá a diót, de a tetejére is szórhatjuk, vagy el is hagyható.
  3. Töltsük muffin formába (papírba, vagy anélkül), közepes sütőben süssük aranybarnára, kb. 15-20 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5728
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Készíteni akartam egy olyan vegán muffint, amiben lehetőleg nincsen finomliszt, de azért nem tömör, mint egy kő, szépen megemelkedik. Nem találtam olyat, amihez voltak hozzávalóim, így kipróbáltam ezt a saját összeállítást: a teljes őrlésű liszt mellé köles- és hajdinalisztet kevertem fele-fele arányban. Időközben barna rizsliszt-hajdinaliszt-teljes búzaliszt keverékkel is kipróbáltam, így is nagyon jó lett!  Diót, friss idénygyümölcsöt, de akár csokidarabokat is keverhetünk a tésztába, mivel a diszkrét banán ízen túlmenően elég semleges íze van, szóval vegán muffin alaptésztának se rossz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.