
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek finomliszt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
Összeállítás
-
40 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg dió
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek cukor
-
2 ek őszibaracklekvár
-
5 dkg vaj
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dkg fehér csokoládé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
745
Kalória
11.8g
Fehérje
78.4g
Szénhidrátok
43g
Zsír
26g
Víz
112.4g
Koleszterin
5.5g
Rost
33.3g
Cukor
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összeállítás
-
67g gesztenyemassza119 kcal
-
25g dió164 kcal
-
8 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
19 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
3g rum6 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
24 kcal
-
45 kcal
-
6 kcal
Összesen
745
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összeállítás
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
150g dió981 kcal
-
46 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g őszibaracklekvár111 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g rum37 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
35 kcal
Összesen
4461
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
12.2g tojás15 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összeállítás
-
29.5g gesztenyemassza53 kcal
-
11.1g dió72 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.9g őszibaracklekvár8 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
11.1g meggybefőtt8 kcal
-
14.7g étcsokoládé81 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
3.7g fehér csokoládé20 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
329
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
745
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 258 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3139.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 1522 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.6 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 33 mg
Víz
-
Összesen 156.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 572 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 822 micro
Összesen
4461
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
329
kcal
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral, sóval. Ezután a kétféle habot lazán egybe forgatjuk.
- Végül beleszitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet, majd óvatosan elkeverjük benne, vigyázzunk rá, hogy a habot ne törjük össze.
- Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, ezután a tepsiből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
- A kihűlt piskótát kezünkkel összemorzsoljuk.
Összeállítás
- A piskótához adjuk a darált diót, kakaóport, cukrot, és összeforgatjuk, majd mehet bele a lekvár, rum, vaj, ezután kézzel összedolgozzuk. A meggyet kiemeljük a sűrű szirupból és lecsepegtetjük.
- Ezután jöhet az összeállítás, én erre a célra egy közepes méretű, szétnyitható méhkas-formát használtam, amit folpackal kibéleltem.
- A piskótás masszából veszünk egy darabot a kezünkbe, és kibéleljük vele a formát, majd egy adag gesztenyemasszát teszünk bele, ennek a közepébe a meggyet, majd ismét gesztenyét, és végül a piskótamasszával lezárjuk az alját.
- Ezután a formából óvatosan kivesszük, és egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket egymástól egy kicsit távolabb. Ha elfogyott az alapanyag, rövid időre hidegre tesszük az elkészült csúcsokat.
- Bevonás: vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a csúcsokat, az alját is. Hagyjuk megszilárdulni, végül olvasztott fehér csokival díszítjük. Fogyasztásig hidegen tároljuk!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
Nagyon finom, dekoratív édesség! Nálunk pillanatok alatt elfogyott, és csak hallomásból tudtam meg, hogy isteni finom lett, tehát nem volt kérdés az ismétlés, csak ajánlani tudom az elkészítését.