Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szelíd vadgesztenye

Szelíd vadgesztenye
Szelíd vadgesztenye
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátainkhoz készültünk szilveszterezni, és a kislányuk tej-, tojás-, búza-, rozsallergiás. Olyan édességet akartam készíteni, amit ő is megehet. Örültem, hogy a gesztenyék nemcsak finomak lettek, hanem esztétikusak is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A natúr gesztenyemasszát villával összenyomjuk, steviával és kicsi rummal ízesítjük.
  2. A gesztenyepüréhez őrölt mandulát és kókusztejet adunk, hogy jól összedolgozható masszát kapjunk.
  3. Az étcsokoládét felolvasztjuk egy kis kókuszzsírral.
  4. A gesztenyés masszából diónyi golyókat gyúrunk, hústűvel az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácson lecsepegtetjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alberi

Mióta szakács: 2016.01.24.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes gesztenyegolyók, tejmentes gesztenyés édesség, tojásmentes gesztenyék, csokiba mártott gesztenyemassza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

556
gesztenyemassza 25 dkg
mandula 10 dkg
kókusztej 1 dl
stevia 8 dkg
rum 1 teáskanál
étcsokoládé 10 dkg
kókuszzsír 5 dkg