Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-diós zabkenyér

Banános-diós zabkenyér
Banános-diós zabkenyér
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy gondolom, hogy aki aktívan sportol és nem veszettül fogyózik, az megengedheti a jó minőségű szénhidrátokban, egészséges zsírokban, és persze elmaradhatatlan fehérjében gazdag finomságot. Mellesleg szerintem a recept tök jó példája annak, hogy egyszerűen és finoman is lehet úgy sütni, hogy a lisztet, cukrot, vajat szépen szankcionáljuk a műveletből!

hozzávalók / 4 adag

  • 5 banán (3 kis tejjel leturmixolva + 2 nagyon apróra feldarabolva)
  • 2 marék dió (kis darabkákban)
  • 30 g fehérjepor
  • 2 tojás
  • 60 g zabpehely
  • 1/2 cs sütőpor
  • kis tej vagy víz (ezt nem mértem ki pontosan, annyit önts hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapj)
  • fűszerek ízlés szerint: fahéj, kardamon, szerecsendió, natúr kakaó
  • pár csepp édesítő
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Túl sok körmönfont manőverre ne számítsunk… egy nagy edényben szépen mindent össze kell keverni csomómentesen – még mielőtt a diót és banándarabokat belehajítanánk, érdemes botmixerrel átmenni az anyagon… ha már úgyis előszedtük a banánok kivégzése végett :).
  2. Ha minden egyben, akkor öntsük szilikonos formába a masszát, és előmelegített sütőben 160 fokon süssük meg. (Nálunk fél óra után már aljasan terjengő, nyálelválasztást fokozó banán-illat lepte el a konyhát, így elzártuk a sütőt, és szépen benne hagytuk kihűlni a kenyérkét.)
  3. A türelem megérte, mert szépen kijött a helyéről és morzsamentes, gusztusos kis szeletekre is hagyta magát felvágni.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 392
elküldve: 9
receptkönyvben: 298
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós banánkenyér, zabpelyhes banánkenyér, diós-banános zabsüti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Fri, 2013-05-10 11:15

ÉÉÉSS.....heuréka...megcsináltam a sütit és most következzen a "mit változtattam" és "mi a tapasztalat" rész:)))Szóval a zabot kihagytam belőle meg a fehérjeport is és csak mandula örleményt tettem bele.Valószínűleg emiatt a tészta állaga sűrűségre ugyan jó volt de valahogy sütés közben kissé össze esett és nem tartotta a szeletelés során sem úgy a formáját.Szóval a zab mindenképpen kell mert az megszívja magát a süti nedvesség tartalmával és így jobb lesz a süti tartása .Szóval a következőt a te recepted alapján csinálom majd.AZ illata az én sütimnek nem volt olyan ütős pedíg mézeskalács főszerkeveréket tettem bele de az íze viszon nagyon ott volt,szóval az isteni finom lett.Tettem még bele mazsolát is mert egyszerűen imádom.Mindent összevetve szerintem egy igazán jópofa sütit osztottál meg velünk,ez a banános tészta alap elég egyedi,finom ugyan kissé kalória dús de legalább egészséges.Köszi a receptet,ezt máskor is meg fogom csinálni.

MásTészta
MásTészta / MásTészta Fri, 2013-05-10 11:36

Nagyon örülök, hogy sikerült, végül is az íze az egyik legfontosabb, a kinézet mellékes :)) Igen, a zab ad a sütiknek egy nagyon jó állagot, ezért is imádok vele sütögetni... meg nem is egy drága összetevő, ha jó helyen szerzed be... Valóban ez kalória-dúsabb süti, de hát nem mindenki fogyózik (állítólag??.. :))) vagy sokat sportol, esetleg a gyerekeknek is nagyon jó kis süti! :) De lesznek még recik, kifejezetten diétásak is!

tinci30
tinci30 Wed, 2013-05-08 18:04

Kedves "Más "Tészta"!!!Kitaláltad a gondolatomat:)))A lánykámnak szánnám reggelire,vagy uzsira az oviba...szóval ma este,de legkésőbb holnap tesztsütés:)Drukkolj h sikere legyen és mindenképpen megírom a tapasztalataimat.

MásTészta
MásTészta / MásTészta Wed, 2013-05-08 18:30

Nagyon drukkolok, nálunk apukámnak ment először ajándékba... gondolhatod, hogy izgultam, mert Ő amúgy se nyitott ezekre a zab-ságokra :)) De fel se tűnt neki, és nagy siker lett! Várom a tapasztalatokat! Ha kérdésed van, írj! ;)

tinci30
tinci30 Tue, 2013-05-07 12:11

Én a szóját nagy ellenségnek tartom.Ezt leszámítva szinte paleós kaja...nagyon felcsigáztál vele,így el is kezdem a kísérletezgetést.A zab megtűrt ugyan a paleóban de hátha ki lehet váltani mondjuk manula vagy mogyoró örleménnyel és persze a tej helyett is vagy vizet vagy kókusztejet használnék.Ha kész az én variációm,majd elmesélem...amúgy tényleg köszi a receptet,szerintem isteni finom és egészséges....bár nem feltétlenül kalória szegény nasi de enniy bűn néha kell,hogy megédesítsék a napjankat.

MásTészta
MásTészta / MásTészta Tue, 2013-05-07 12:21

Majd mindenképp meséld el, milyen lett! :) Igen, ez most kivételesen nem olyan diétás nasi (családnak csináltam, akik nem fogyóznak...), de mindenképp egészséges alternatíva, és ha például valaki sportol, vagy csak szimplán a gyerkőcöknek szánod, akkor mindig jobb, mint az átlagos-cukros-finomlisztes édesség! ;)

MásTészta
MásTészta / MásTészta Sun, 2013-05-05 18:35

Szia! Persze, ki lehet! Pár javaslat:
Szójaliszt (bioboltban kapható zsírtalanított változat, elég jó tápértékkel rendelkezik - magas fehérje, kevesebb ch és zsír - és nem olyan húzós az ára)... a fehérjepor, amit használtam, az is főképp szójából állt.
Zabkorpa vagy zabpehely - ebből is vagy az apró szeműt vedd, vagy daráld le!
Sok sikert, remélem ízleni fog!

Kat
Kat Sun, 2013-05-05 18:05

Szia kedves "Más Tészta"! :)
Csak egyetlen kérdésem lenne. A fehérjeport ki lehet valamivel váltani? Szeretném én is elkészíteni ezt a sütit, ezért kérdezem. Előre is köszönöm szépen a választ. Üdv.: Kata