r
Nosalty Logó

Ribizlis-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rami
Ribizlis-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3197.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 3105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét keményre verjük a cukor felével. (A cukrot csak akkor kezdjük el adagolni hozzá, amikor már elkezd habosodni.)
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, majd óvatosan összekeverjük a tojásfehérjével.
  3. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.

Krém

  1. A habtejszínt felverjük (én cukrászhabot szoktam használni).
  2. A joghurtot beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrokat, és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összedolgozzuk elektromos habverővel 1-2 perc alatt.
  3. A joghurtos krémet be is színezhetjük a gyümölccsel. Így magának a krémnek is lesz egy kis gyümölcsös íze: 1-2 evőkanálnyi gyümölcsöt villával összepépesítünk, és belekeverjük a joghurtos krémbe. (Szerintem így finomabb!)
  4. A Joghurtos krémet és a tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt.
  5. Ribizlivel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25*35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2475
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Ajánló

Ha kertből szedett gyümölcsöt használunk, megmosás után itassuk le róla a vizet, mielőtt hozzáadjuk a krémhez.  A piros ribizli helyettesíthető bármilyen gyümölccsel, én elkészítettem már fehér ribizlivel, jostával, eperrel is. De használható szeder, málna, vagy fekete ribizli is. Minden gyümölcs passzol bele! :) A habtejszín lehet 200-250 ml is, ha nagyobb, több krém lesz. A gyümölcsből szerintem 180-220 g között ideális. Ahogy belekeverjük, látható, hogy hogyan oszlik el benne, tehát ízlés szerint módosítható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi nyári finomság! :) A ribizli a kedvenc gyümölcsöm. Mindig keresgéltem recepteket vele, de valahogy egyik sem volt az igazi, szóval csináltam egyet magamnak - és persze a családnak. Mindenki nagyon szereti, vendégvárónak is tökéletes. Friss, nem túl édes, és enyhén fanyar a ribizlitől. Én imádom! :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.