r
Nosalty Logó

Bakonyi borda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Bakonyi borda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 786 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3138 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 786 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6335.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1043.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1646 micro
  • β-crypt
    374 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 3138 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk fel kb. 0,5 cm vastag csíkokra. (nem kell, hogy 2 cm-nél hosszabb legyen) és kevés zsíron olvasszuk ki a zsírját.
  2. Mikor megsült, szűrőkanállal vegyük ki a zsírból, és tegyük félre.
  3. A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd a visszamaradt zsírban süssük elő a szeleteket. Ezután a szalonnához hasonlóan vegyük ki, és tegyük félre.
  4. Adjunk finomra vágott vöröshagymát a zsiradékhoz, és pirítsuk aranybarnára, közben a megtisztított gombákat vágjuk fel vastagabb szeletekre. Ha a hagyma lepirult, adjuk hozzá a gombát, majd borsozzuk.
  5. Amikor az első leve elpárolgott sózzuk meg, és pirítsuk tovább. Fontos, hogy a gombát mindig nagy lángon pirítsuk, máskülönben lassabban párolog el a leve, és inkább főtt lesz, mint pirított.
  6. Amikor zsírjára pirult, vegyük le az edényt a tűzről, szórjuk meg fűszerpaprikával, majd tegyük vissza a tűzre, és öntsük fel a csontlével. Közepes lángon főzzük, közben készítsünk habarást.
  7. A lisztet keverjük el a tejföllel csomómentesre, majd végezzünk hőkiegyenlítést. Merőkanállal egy kevés forró levet adjunk a habaráshoz, majd az egészet öntsük az edénybe és jól forraljuk ki. Kis lángon végezzük a forralást, gyakori kevergetés mellett.
  8. Ha esetleg sűrűnek érezzük a mártást, kevés vízzel lehet hígítani. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítsük.
  9. Tegyük vissza a hússzeleteket, és a pirított szalonnát, forraljuk még néhány percig, majd tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 45030
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 29.

Ajánló

Köretként a galuska kézenfekvő választás, miután egyfajta paprikásról van szó. Aki nem rajong a galuskáért, könnyen kiválthatja krokettel, burgonyafánkkal, vagy egyszerűen főtt tésztával. Gyors, ízletes vacsora.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bakonyi borda
Kornél 167 recept

Maradt még egy kis darab hús a hűtőben, friss gombával tökéletes választás volt a bakonyi. Én erdei gombákkal szeretem a legjobban, de így december vége felé elég nehéz lenne frissen beszerezni, így maradt a csiperke. A kisfiam is befalta, aki nem is eszik gombát....állítólag... Szalonnát viszont annál inkább...:)))

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Helló! Elkészítettem ma ezt a csodás étket! Isteni lett!!! A rengeteg recept közül ez tetszett a legjobban és nem csalódtam benne! Kicsit tartottam t?le, hogy nehéz de nem!! Tök egyszer?!! :) Ajánlom mindenkinek! Hali!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!