r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésragu galuskával

VnéEdit
Bakonyi sertésragu galuskával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

486
Kalória
39.8g
Fehérje
8.4g
Szénhidrátok
32.2g
Zsír
244.2g
Víz
141.3g
Koleszterin
1.5g
Rost
3.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  2. A szalonnát apró csíkokra szeljük, zsírjára sütjük.
  3. Közben a hagymát finomra vágjuk, a fehér paprikát belső részét kivágjuk, majd felszeleteljük, és a paradicsomot és a gombát is. (Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprika és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból, és ezzel helyettesítettem. Erdei gombát, tuskó gombát rejt a finom étel, amit szintén a fagyasztóból vetem elő.)
  4. A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fagyasztott gombát, paprikát, paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.
  5. Beletesszük a félig megpuhult húst levével együtt, és tartalék lángon tovább főzzük.
  6. Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk, és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.
  7. Galuskával tálaljuk. Igazán ízletes lett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A gombás ételek kedvelőknek ajánlom e finom ételt.

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

A tökéletes hawaii csirke

Ebben a receptben az ananász együtt sül a csirkével, de természetesen a sok sajt sem maradhat le erről a kissé megosztó csőben sült ételről. A hawaii csirke ugyanis egy már-már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...