r
Nosalty Logó

Baklava-rolók

NS
Baklava-rolók
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A baklavához

A sziruphoz

911
Kalória
12.5g
Fehérje
116.4g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
50.3g
Víz
68.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
69.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 7283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    365.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    931.2 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    402.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 7283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

A baklavához

  1. Összekeverjük a darált kekszet, a csokit és a diót.
  2. A réteslapokat egyenként félbehajtjuk, csíkban teszünk rá az egyik végére néhány kanál tölteléket, és feltekerjük, majd a tepsibe tesszük. Ezt tesszük az összes réteslappal, és a tekercseket szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük, ahol a rolókat 6-7 centis szivarkákra vágjuk fel.
  3. Felolvasztjuk a vajat, és leöntjük a baklava-rolókat. Addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.
  4. A kisült baklavákat leöntjük a kihűlt sziruppal, és legalább néhány órán át (de legjobb egy egész éjszakán át) hagyjuk a szirupot felszívódni.
  5. A szirup készítése: A cukrot a vízbe tesszük, felforraljuk, legalább 5 percig forraljuk, majd beletesszük a citromkarikákat, és hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A baklava az egyik személyes kedvencem, a szerb verziók is tetszenek, de leginkább a bosnyák, főleg a szarajevói baklavák változatos világa izgalmas. Ez a recept is onnan származik. Apróbb variációk megengedettek a töltelékkel, sőt láttam ennek csokoládéba mártott változatát is.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...