Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napóleon rolád

Napóleon rolád
Napóleon rolád
39 perc / előkészület: 15 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finomság a Napóleon torta újragondolt változata. Édes, roppanós, és csak úgy olvad a szájban! Hiába eteti magát, egy szelet bőven elég belőle! Harmadnap is olyan, mintha teljesen friss lenne. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A rolád becsomagolása igényel egy kis furfangot. Én úgy csináltam, hogy a rolád előtt és mögött egy-egy húsvágó deszkával rögzítettem a folpackot. Amikor elfogyott a hozzávaló, a fóliatekercset visszahajtottam a deszka mentén, és mögötte vágtam el. Ezután már csak rá kellett sodorni-hengergetni a fóliát a sütire, a két végén pedig jó szorosra feszíteni.  A hűtőben úgy nézett ki, mint egy egész, pufi párizsi rúd. Az általam megadott sütési idő négyszeri sütésre vonatkozik. A leveles tésztát négyszeri sütéssel tudtam elkészíteni. Egy tepsi kb. 6 percig sül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk és keresztben 1 vagy 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben egyszerre vagy kisebb adagokban halványbarnára sütjük. Ha jól sáfárkodtunk a tésztával, kb. 25-27 db rudat tudunk készíteni.
  2. A szobahőmérsékletű lágy vajat, kézi robotgéppel gyönyörű habosra keverjük. Ezután belenyomjuk a tubusból a sűrített tejet (ez kb. 3/4 tubust jelent). Ismét habosra keverjük a robotgéppel. Majd következik a konyak. Ismét jól kikeverjük a robotgépünkkel.
  3. Egy folpack fóliát hosszan kiterítünk az asztalra. Közepére a tésztarúd hosszának megfelelő hosszúságú krémet kenünk. Ügyelünk arra, hogy jobb és bal oldalon legalább másfél arasznyi fólia maradjon ki. A krémre teszünk 4-5 rudacskát. Azt ismét megkenjük krémmel. Így folytatjuk, amíg tart a tésztából. A maradék krémmel bevonjuk a még nem rolád alakú sütit.
  4. A fóliába szorosan becsomagoljuk, a végeit alaposan rácsomózzuk úgy, hogy közben kezünkkel hengergetjük az asztalon, hogy feszüljön, mert így fogja összetartani a krém a tésztát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap levágjuk róla a fóliát, és bőven megszórjuk darált dióval. Tálcára tesszük, és úgy kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 448
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
363 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós rolád, krémes sütirolád

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1197
leveles tészta 1 csomag
vaj 350 g
sűrített tej 300 g
konyak 2 ek
dió 40 g