Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor káposztás krumplinudli - Schnupfnudel

Bajor káposztás krumplinudli - Schnupfnudel
Bajor káposztás krumplinudli - Schnupfnudel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gnocchi megjelenése előtti, tradicionális, egyszerű, bajor"parasztétel". Gazdagíthatjuk pirított sonkakockákkal. Ha nem kapható ez a változat üzletben, a gnocchi (hűtőpultról) is hasonlóan felhasználható. De készíthetjük házilag is az "angyalbögyölőt". Ekkor csak arra ügyeljünk, hogy a tésztát a szokásosnál keményebb állagúra gyúrjuk. Tejföllel, reszelt sajttal tálalva mennyei étek...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát széles késsel apróra felvágjuk, besózzuk, és kb. fél órán át állni hagyjuk. A hagymát és fokhagymát kockázzuk (vagy: a pórét karikákra vágjuk). Forró zsíron együtt pirítjuk a káposztát és a hagymákat, fűszerezzük, de a sóval vigyázzunk. Röviden fedő alatt pároljuk úgy, hogy a káposzta kicsit roppanós maradjon. Ha szükséges, pici vízzel lazítsuk, hogy ne égjen oda. Ezután hozzákeverjük a nudlikat, 5-6 percig pirítjuk, majd az egészet jénaiba borítjuk, és sütőben aranybarnára sütjük a tetejét.
  2. Forrón, előmelegített tányéron találjuk, megszórjuk petrezselyemmel, reszelt sajttal, és tejfölt adunk mellé.
  3. A gnocchi megjelenése előtti, tradicionális, egyszerű, bajor"parasztétel". Gazdagíthatjuk pirított sonkakockákkal. Ha nem kapható ez a változat üzletben, a gnocchi (hűtőpultról) is hasonlóan felhasználható. De készíthetjük házilag is az "angyalbögyölőt". Ekkor csak arra ügyeljünk, hogy a tésztát a szokásosnál keményebb állagúra gyúrjuk. Tejföllel, reszelt sajttal tálalva mennyei étek...
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 605
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás nudli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lacos52
Lacos52 Tue, 2018-01-16 08:39

Nem tudom, jól értelmezem-é, hogy édes káposztát ír a recept ? Ha igen, akkor NEM JÓÓÓ ! A Schupfnudel az SAVANYÚ káposztából kell hogy készüljön !

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2018-03-17 16:49

Ha nem joooo, akkor keszitse savanyukaposztaval... :) en ilyet is olyat is ettem. Nincs ertelme a tudalekos szörszalhasogatasnak egy recept eseteben. 44 ev bajororszagi elet utan megengedem magamnak ezt a kicsit csipös valaszt a hozzaszolasahoz.... :)

muzsikus
muzsikus Sat, 2018-03-17 10:16

Már évek óta Bajorországban élek,de eddig csak savanyú káposztával készült Schupfnudelt láttam és ettem....lehet ,hogy édes káposztával is finom,de az egy másik recept

365
gnocchi 50 dkg
káposzta 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
mangalica zsír 1.5 ek
0 ízlés szerint