Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tia Maria sajttorta

Tia Maria sajttorta
Tia Maria sajttorta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem, és ez volt az első blogbejegyzésem is. Nagyon különleges, még sohasem használtam sütésre Philadelphia sajtot. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon különleges.

hozzávalók / 8 adag

Az alaphoz

  • 80 g vaj (olvasztott + a kikenéshez)
  • 140 g kekszmorzsa (csokoládés)

A krémhez

Sütés után rákenni

  • 150 ml tejföl
  • 2 ek likőr (Tia Maria, helyettesíthető kávélikőrrel)

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vajazzunk ki vagy sütőpapírral béleljünk ki egy kapcsos tortaformát.
  2. A kekszmorzsát keverjük össze a vajjal, és nyomkodjuk a tortaformába.
  3. Süssük 10 percig egy 180 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a vaníliát, a 2 evőkanál likőrt, a tojásokat és 300 ml tejfölt.
  5. A tortaforma oldalát jól kivajazzuk. A keksz alapra öntsük rá a krémet, és simítsuk el a tetejét.
  6. Süssük 10 percig a 240 fokra előmelegített sütőben, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és 110 fokon további 25 percig süssük még. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne 2 órán át (előre láthatólag ennyi idő alatt lehűl szobahőmérsékletűre). Nem kell aggódni, ha ezalatt kicsit kirepedezik.
  7. Keverjünk össze a megmaradt tejfölt (150 ml) és likőrt (2 evőkanál), és simítsuk a tortára. Tegyük a hűtőbe.
  8. Csak tálalás előtt vegyük ki a formából, csúsztassuk a tortát egy tálra, és szitáljunk kakaóport a tetejére. Késsel óvatosan jelöljük be a szeleteket, és díszítsük a csokibonbonokkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 167
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, likőrös sajttorta, krémsajtos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
vaj 80 g
kekszmorzsa 140 g
krémsajt 900 g
barna cukor 200 g
finomliszt 4 evőkanál
vanília kivonat 2 teáskanál
likőr 2 ek
tojás 3 db
tejföl 300 ml
tejföl 150 ml
likőr 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
csokoládé 10 dkg