Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baghrir-algír palacsinta

Baghrir-algír palacsinta
Baghrir-algír palacsinta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami mást szerettem volna sütni, mint a megszokott palacsinta, az amerikai palacsinta túl soká tart (nekem legalábbis), elővettem hát egy fiók mélyén lapuló receptet. Nem bántam meg, gyorsan elfogyott, és azóta újrázni kellett. Én kókuszreszeléket szórtam bele és kakaót porcukorral. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Olcsó, ripsz-ropsz és finom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összekeverjük. Palacsintatészta sűrűségre törekedjünk.
  2. Letakarva pihentetjük kb. fél órán át.
  3. Ezután lazán megkeverjük, egy serpenyőt felforrósítunk, vajjal kenjük, és kisütjük a palacsintákat. Mindegyik előtt vajazzuk a serpenyőt. Jó vastagok lesznek, a tészta sűrűbb is lesz, mint a palacsintatészta, hiszen a gríz dagad benne.
  4. Eredetileg úgy fogyasztják, hogy olívaolajjal meglocsolják, és kristálycukorral megszórják. Ha ez az íz idegen tőlünk, ugyanúgy, mint ahogy szoktuk tölthetjük. Túrótöltelékkel, lekvárral, dióval, pudinggal, bármivel. Nagyon finom.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 919
elküldve: 13
receptkönyvben: 410
elkészítve: 15/30
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsuzsannaLilla

Mióta szakács: 2011.09.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

búzadarás palacsinta, darás tésztájú palacsinta, palacsinta algír módra

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varyeva
varyeva Wed, 2016-04-20 22:09

Kedves ZsuzsannaLinna!

Elkészítettem, eleinte félve az egyszerű hozzávalók miatt, de olyan isteni vacsora kerekedett belőle, hogy csak is hálával tartozom a receptért. Utólagos engedelmeddel alakítottam rajta, került bele fahéj és alma is és most jóllakottan gondolunk Rád :) köszönjük ismét!

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Thu, 2016-04-21 17:44

Kedves varyeva!!

Nagyon örülök, hogy ízlett!!! Én már régen sütöttem, mivel hihetetlenül laktató.
Az alaprecept alakítgatása az mindig valami újabb finomságot szül, szerintem bátran lehet kísérletezgetni akármilyen fűszerrel, gyömbérrel, mentával, ki mit szeret.
Egészségetekre!

wuff23
wuff23 Sat, 2013-01-05 14:44

Nagyon nem jött be! Olyan volt, mint egy elrontott császármorzsa élesztős utóízzel...

Tunderanyo
Tunderanyo Sat, 2012-12-08 16:38

Kedves ZsuzsannaLilla!
Nagyon jó dolog az a bizonyos fiók mélye,ma megsütöttem annyi változtatással,hogy 6 dl vizet tettem hozzá és olajjal sült meg.Tölteléknek én fahéjas kakaós porcukrot tettem bele.
Nagy palacsinta imádó vagyok,de mostantól fogva csak ilyet fogok készíteni,ugyanis ez nekem sokkal jobban ízlik,mint a hagyományos.
További jó keresgélést kívánok abban a fiókban,hátha rejt még ilyen csodákat:-)
Legyen szép napod.
Köszi a receptet.
Tündi

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Sun, 2012-12-09 08:15

Kedves Tündi!
Nagyon örülök, hogy sikert aratott a "palacsinta", jó étvágyat hozzá! Köszönöm a bíztatást, igen, még lapul egy s más a fiókban, ha ilyen örömet okoz, ahogy időm engedi, még hozok. Én egy ideje már nem fogyasztok nehéz ételeket, de szívesen megosztom másokkal.
SZép napot!!!

Zsuzsa

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-11-06 15:10

Kedves "ZsuzsannaLilla"!
Örülök, hogy a fiók mélyéről ezt a receptet elővetted, mert nagyon szeretek új dolgokat,
ízeket kipróbálni, úgyhogy ez lesz a következő, amivel megpróbálkozom.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Tue, 2012-11-06 18:19

Kedves Adél! Örülök, hogy rátaláltál a receptre, remélem, nem fogsz benne csalódni. Nálunk egy darabig nagy sláger volt. Főleg, hogy tetszőlegesen tölthető bármivel. Mondjuk kalóriabomba, azzal számolni kell. Sok sikert hozzá, neked is szép napot!
Zsuzsa

kircsi
kircsi Mon, 2012-09-17 12:00

Nagyon finom,szerintem jobb az eredeti palacsintánál:)

darkoadrienn
darkoadrienn Fri, 2012-08-10 20:37

Jelentem: nagyon jól sikerült! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad, és szerintem sikerült is kihoznom belőle a maximumot. Valóban nagyon laktató; mi csokikrémmel ettük, úgy nagyon finom volt. :)

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Fri, 2012-08-10 20:49

Dejó!!!! Nagyon örülök neki. Innen már lehet a fantáziára bízni a mindenféle tölteléket is. Kecsegtet a gondolat hogy gesztenyéset is próbáljak tejszínhabbal és csokiöntettel :)
Na, szóval örülök!!

darkoadrienn
darkoadrienn Thu, 2012-08-09 19:28

Szia!

Nagyon tetszik a recept különlegessége, holnap szeretném kipróbálni. Viszont nagyon furcsának tartom a sütőpor-élesztő kettőst egy palacsinta receptjében. Ez mennyiben változtatja meg a végeredmény állagát, ízét? Szerinted élesztő nélkül is meglehet ez a baghrir-hatás? :)

Üdv,
Adri

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Fri, 2012-08-10 13:44

Szia!
Elnézést a késői válaszért, sajnos most hoztam javításból a gépet. Remélem, még nem késő.
Véleményem szerint az élesztőt nem szerencsés kihagyni belőle, majd meglátod, mikor pihenteted, szinte krémes-habossá dolgozzák az élesztőgombák, és szerintem ettől éri el azt a lukacsos, laza állagot sütéskor. Biztosan kivitelezhető nélküle is, de az más ízt ad, más állagot neki. Végülis nem kell bele sok élesztő. Egyébként van más receptem, amibe élesztő is és sütőpor is kell, az croisson, tehát nem ilyen keleti étel. Valószínűleg máshol ez már bevált kettős, csak nálunk nem olyan elterjedt. Szerintem a két alkotó erősíti egymást.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Zsuzsa

darkoadrienn
darkoadrienn Fri, 2012-08-10 15:47

Köszi a választ! Épp most gondolkodtam még csak, hogy nekiállok. Kipróbálom élesztővel: egyrészt megnyugtattál, másrészt kíváncsivá tettél! Majd jelentkezem, ha elkészültem! :)

Üdv,
Adri

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Fri, 2012-08-10 16:09

Renben! Drukkolok, hogy elnyerje a tetszésedet.
Egyébként darabra nem lesz nagyon sok belőle, hiszen vastag a tésztája, de nagyon laktató, így nincs is igénye az embernek annyit enni belőle mint a palacsintából. De próbának ez a mennyiség bőven elég.
Ja, és teflonban sütöm, abban nem ragad le, mindegyik előtt vajazom, és lapos fakanállal fordítom meg.

Üdv
Zsuzsa

396
búzadara 300 g
finomliszt 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
élesztő 2 dkg
víz 9 dl