Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torockói rétes palacsinta

Torockói rétes palacsinta
Torockói rétes palacsinta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék íze című újságban bukkantam erre a receptre. Egyszerűen elkészíthető, finom változat palacsintára.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A nyújtáshoz és a sütéshez

ajánlat

Porcukorral meghintve, szilvalekvárral tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat, a tojást és a tejet összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. A szódabikarbónát egy csészében a sóval és az ecettel elkeverjük, felhabosítjuk és az olajos tejhez adjuk.
  3. Annyi réteslisztet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  4. 10 percet pihentetjük.
  5. 6-10 gombócot formálunk belőle (serpenyő méretétől függően).
  6. Lisztezett deszkán rétestészta vékonyságúra nyújtjuk, majd összehajtogatjuk és 10 percet ismét pihentetjük.
  7. Újból kinyújtjuk.
  8. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tészták mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. 2-3 darabonként érdemes egy kis olajjal megkenni a serpenyőt.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 646
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rétes palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
napraforgó olaj 4 ek
tojás 1 db
tej 1 dl
1 csipet
ecet 1 kk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
rétesliszt 1 bögre
finomliszt 2 dkg
napraforgó olaj 2 ek