r
Nosalty Logó

Tojásrántotta zöldborsóval

Nosalty
Tojásrántotta zöldborsóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

429
Kalória
29.7g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
226.3g
Víz
720.2g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A borsót sós vízben 10-12 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A tojásokat a fűszerekkel összekeverjük.
  3. A főtt borsót egy serpenyőbe tesszük, és forró olajban egy kissé megpirítjuk, átforrósítjuk. Ráöntjük a tojásos keveréket, és kevergetve megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egy nagyon régi receptkönyvben olvastam a receptjét. Először furcsának találtam a párosítást, de kipróbáltam, mert a hagyományos rántottát így egy kicsit feldobtam. :) Egyáltalán nem bántam meg, egy finom, laktató és egészséges reggelit kaptam :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...