Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconos csirkemell karamellizált őszibarackkal

Baconos csirkemell karamellizált őszibarackkal
Baconos csirkemell karamellizált őszibarackkal
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkemell mindig jó megoldás, ha rohanás közben szinte semmi időnk a főzésre. Nálunk nagyon gyakori fogás, amit igyekszem minél több ízesítésben elkészíteni.

hozzávalók / 2 adag

A hús

A barack

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús

  1. A csirkemellet enyhén sózzuk (hiszen a bacon is sós), borsozzuk. 1-1,5 cm-enként félig átmetsszük.
  2. A baconszeleteket négybe vágjuk, és a darabokat bedugjuk a csirkén ejtett résekbe.
  3. Tapadásmentes serpenyőben kis szőlőmagolajat hevítünk, és ráfektetjük a csirkemellet. Lefedve 2,5-3 percet sütjük mindkét oldalát, majd a fedőt levéve, ugyanennyi ideig pirítjuk a húst.

A barack

  1. Tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a kimagozott, cikkekre vágott barackot belehelyezzük. Vékonyan megszórjuk nádcukorral, és néhány perc alatt mindkét oldalát karamellizáljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 494
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös csirke, csirkemell roston sült barackkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
csirkemell filé 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 3 szelet
szőlőmagolaj 1 teáskanál
nektarin 2 db
melaszos nádcukor 2 dkg
vaj 1 tk