r
Nosalty Logó

Krumpli paprikában húsba tekerve

RAW
Krumpli paprikában húsba tekerve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krumplihoz

A töltött húshoz

545
Kalória
38.8g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
359.4g
Víz
183g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A töltött húshoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A töltött húshoz

Összesen 2183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A töltött húshoz

Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 2183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A krumplit megpucoljuk, és vízben megfőzzük.
  2. A vizet leöntjük, és még a meleg krumplihoz tesszük a tojássárgáját, jól összedolgozzuk.
  3. A fokhagymákat kevés olajon borssal meghintve pirítjuk (ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg).
  4. Tegyük hozzá a cukrot és a vajat.
  5. A megpirított fokhagymát öntsük a krumplihoz (öntsük a vajas olajos levet is a krumplira).
  6. Jól összedolgozzuk, akkor jó, ha a krumpli teljesen össze van törve, és krémesen sűrű.
  7. Ízlés szerint sózuk.
  8. Vékonyan szeletelt húsra van szükségünk. Ne legyen vastagabb 0,5-0,7cm, és legyen annyira széles és hosszú, hogy be tudjuk vele fedni a paprikát.
  9. A paprikák belsejét kitisztítjuk, és megtömjük a krumplival.
  10. Egy baconbe csavarjuk, fedjük le a baconnal a paprika nyílását, hogy a krumpli ne folyjon ki.
  11. Tekerjük a csirke vagy pulyka szeletet a baconra.
  12. Most még egy réteg bacon következik, amit a csirkére tekerünk, ez a bacon rögzíteni fogja és összefogja.
  13. Fogpiszkálóval 4-6 oldaról rögzítjük.
  14. Borssal megszórjuk a tetejét.
  15. A vöröshagymát hosszában vastagabb szeletekre vágjuk.
  16. Egy hőálló tálban fólián vagy grillen sütjük.
  17. Szórjuk meg a hagymával, így az íze finomabb, és köretnek is használható.
  18. Közepes hőmérsékleten kb. 35-50 percik sütjük.
  19. Takarjuk le fóliával, és forgasuk a húst, hogy a bacon le ne égjen, és hogy egyenletesen ropogós legyen.
  20. A maradék krumplival és salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Igazából csak rántott husit szerettem volna csinálni fokhagymás krumplival, és ez lett belőle.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...