Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges lencse baconös csirkével

Zöldséges lencse baconös csirkével
Zöldséges lencse baconös csirkével
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki szerettem volna próbálni a lencsét köretként, hisz unalmas mindig a rizs, krumpli és tészta.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét már előző nap beáztatjuk. Másnap odatesszük főni (kb. 1-1,5 óra), míg puha nem lesz. A brokkolit kisebb részekre szedjük, és ezt is megfőzzük (kb. 20 perc).
  2. A csirkemellet kis csíkokra szeleteljük, beletekerjük a baconba, és megszórjuk ételízesítővel. Kb. 1 órán keresztül pároljuk a sütőben fóliával lefedve, majd levesszük róla a fóliát, és 20-20 percig pirítjuk mindkét oldalát.
  3. Mikor minden megfőtt a vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk a brokkoli és a lencse keverékét, megborsozzuk, sózzuk és mustárt adunk hozzá. Kb. 10 percig kevergetjük, mellé tesszük a baconbe csavart csirkedarabokat. És kész is! :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cynthia

Mióta szakács: 2014.02.20.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt göngyölt csirkemell zöldségkörettel, baconös csirke zöldséges lencsével, bacönbe tekert csirkemell zöldséges lencsével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

457
csirkemell filé 15 dkg
bacon 80 g
ételízesítő 1 kávéskanál
lencse 20 dkg
brokkoli 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
1 kávéskanál
víz 2 dl