Nosalty Logó

Baci di dama

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
scarlett69
Baci di dama
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 954 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 3817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 532 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 954 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 3817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 532 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorótmegpirítjuk, ha kihűlt, ledaráljuk.
  2. A lisztet, vajat, cukrot, narancshéjat, vaníliakivonatot, a sóttálba tesszük, és a ledarált mogyoróval összegyúrjuk.
  3. Hűtőben pihentessük fél órát.
  4. Diónyi golyókat formálunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel.
  5. Előmelegített, alsó-felső sütési módon,kb. 10 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kihűltek,olvasztott étcsokival összeragasztunk két-két csókot. A maradék csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22994
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

scarlett69 75 recept

"Előző életemben" valószínűleg olasz voltam. :) Az olasz konyha 100%-ban bejön. Tavaly lehetőségem volt Olaszországban az igazi pizzát kipróbálni, de a makaróni, a spagetti, a rizottó is utánozhatatlan itthon... Ezt a receptet egy olasz oldalon találtam, és igen! Pont olyan, amilyennek lennie kell egy igazi olasz keksznek! Vannak próbálkozásaim a gasztronómiában idecsalni Olaszországot, már sütöttem panettone-t, készítettem limoncello-t is. De sajnos a magyar oldalakon ezeknek csak a butított verziója van meg... Ez a keksz finom mandulával, dióval vagy akár a háromféle olajos mag kombinációjával is. :) Jah, a mogyorótörési idő nincs benne az elkészítési időben :D :D

Hozzászólások

Törölt felhasználó

óó, ez Olaszországban minden kis pasticceriában szembefutott velem, de nem próbáltam. Mindenesetre nagyon jól hangzik. Ha lesz itthon mogyoró, mindenképen kipróbálom :) És köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet rá!

scarlett69

:) Dióval, mandulával, mogyoróval ill ezek kombójával is finom! Ugyanazon az olasz oldalán láttam h sós verzióban is van, azt is ki kell majd próbálnom! Ez teljes egészében az olasz oldalon talált recept alapján készült, eredetileg a tetejére nem kellett volna csoki, de nekem annyi pont kimaradt a töltelékb?l, h díszíthessem, nem rontotta el :)

pzsu77

Most készült el! Ellenállhatatlan :) Köszönöm!

scarlett69

pzsu77! Köszi a visszajelzést, örülök h Nektek is ízlik! Egészségetekre!

pzsu77

Elég nagy volt nálam az elmúlt két napban a jövés-menés. A sütit mindenki csak megkóstolta, aztán nem bírta abbahagyni :) Négy helyre kell máris elküldenem a linket, mivel narancsos íze miatt karácsonyi sütinek is tökéletes. Sokan csak azokat a recepteket készítik el - megjegyzem általában én is - amelyekhez már sok pozitív hozzászólás érkezett. Ezt a receptet egyszer?sége, különlegessége miatt mentettem el, és pár nap után el is készítettem. Annyira ugyan leegyszer?sítettem, hogy darált mogyorót vásároltam hozzá, és azt pirítottam meg :) Én össze sem ragasztottam, csak mindegyiket belemártottam az étcsokiba. Ugyan így nem olyan mutatós mint a fotón, de pont egy falat. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, garantáltan állandó darab lesz a házi nasik között!

scarlett69

Dióval is készíthet?, ami lényegesen olcsóbb és egyszer?bb megtörni, ledarálni. Citromhéjjal, esetleg citrom és narancshéjjal is finom! A butított verzióban olvastam h nutellával is tölthet?... Azonban mostanában pont arra törekszem, h az adalékanyag bombákat kerüljem! Ha csokiba mártanám, mindenképp csak a felét mártanám bele, esetleg a tetejét megszórnám egy kevés darált dióval, vagy kókuszreszelékkel. Én azt hiszem ez is lehet egy alap süti, az ízesítését viszont kedvünkre variálhatjuk, akár a fahéj, a gyömbér is illene hozzá, nem?

pzsu77

Én ennyire bátor nem vagyok a f?szerezésben, de biztosan jó azzal is. Legközelebb mandulával próbálom ki :)

Törölt felhasználó

Margarin miért nem jöhet?

scarlett69

schatzy3000! A recept egy olasz oldalról származik, ott vajjal készítették el. Ha próbáltad már, h elkészítesz egy sütit vajjal, majd ugyanazt egy másik alkalommal margarinnal... összehasonlíthatatlan... Nagy összességében azonban a margarinnak sokkal magasabb a víztartalma, valószín?leg ezért "kell" vajjal készíteni, mert az eredmény nem ugyanaz lenne. Remélem, tudtam segíteni! Szép napot! Scarlett

Zsuzsamama56

Mandulával az igazi,de a tiéd is jónak t?nik,Én már pisztáciával is készítettem.

libaláb

Uhh, ez embertelen finom, nem lehet abbahagyni az evését! Fele mogyoró, fele mandulából készítettem rögtön dupla adagot, direkt kicsit pufókabbra formázva (hogy ne kelljen összeragasztgatni ?ket sütés után, mert legközelebb egy óriási vendégseregnek készítem majd) viszont arra nem számítottam, hogy a süt?b?l kivéve még puhák és csak kés?bb keményednek meg, azt hittem, hogy én rontottam el valamit :D A tetejüket azért lecsokicsíkoztam én is, így lett egy nagyon-nagyon mutatós, extrafinom, ráadásul nem mindennap kapható finomság a végeredmény, hálás köszönet ezért a receptért!

scarlett69

Libaláb! Nagyon örülök, hogy elkészítetted és annak is h ekkora sikert arattál vele. Már én is ráálltam a mogyoró törési projektre, h karácsonyra elkészíthessem ismét! További szép napot, jó sütögetést! Scarlett

Törölt felhasználó

Kedves scarlett69, a kérdéseim a sütivel kapcsolatban: - kb. hány darab lesz bel?le, ha a diónyi gombócokat csinálom meg? - húsvétra készülne, de pár nappal el?tte készíteném, nem keményedik meg? Köszömöm, Gabó12

scarlett69

Szia! Kb 20 darab lesz, tehát 40 gombóc. Nem keményedik meg, s?t inkább puhul egy kicsit a csokitól. Ha azt szeretnéd h keményebb, ropogósabb maradjon, akkor magát a sütit napokkal húsvét el?tt megsütheted, de csak pl szombaton ragaszd össze azokat. Vigyázz ha túl hamar megcsinálod, húsvétra pont el is fogy! :) Kellemes ünnepeket, jó sütögetést! Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a gyors választ, ez így nagy segítség volt. Igen, közben én is elgondolkodtam azon, hogy ha hamar készül el, akkor mi marad bel?le. Most még gondolkodom, hogy mi legyen, mert kb. 15 f?s társaságba viszem. Dupla adag vagy ne ragasszam össze? Láttam, volt aki írta, hogy nem ragasztott, csak mártogatta a csokiba. És végül 4 kérdés: - nem kaptam törökmogyorót, a normál mogyoró is jó bele? - mennyi ideig kell pirítani? - a narancshéjat nem szeretem, tegyek bele esetleg egy kis narancslevet? - az egyik kommentben szó volt ennek a sós változatáról, az a recept elérhet? valahol? Kösz mindent, Gabó12

scarlett69

Szia! Igen az olaszok ezt mindenféle változatban eszik: mogyoróval (én ezzel csináltam), törökmogyoróval, mandulával, dióval, illetve ezek kombójával is. Pirítani addig érdemes csak ameddig - pár perc -, lesz egy kis pörköltmogyoró illata. Narancshéj helyett mehet bele citromhéj, vanília, fahéj vagy gyömbér. És a sós változat... a recept eredetije egy olasz oldalról van, azonban az oldalt nem mentettem el, és ott volt a sós változat, sokszor gondoltam már rá, h megkeresem, de pikk-pakk nem találtam meg, aztán meg elfelejtettem.

Tmea

A család szerint ez brutál finom. Szerintem is... megtartjuk... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.