r
Nosalty Logó

Baci di dama

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
scarlett69
Baci di dama
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 954 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 3817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 532 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorótmegpirítjuk, ha kihűlt, ledaráljuk.
  2. A lisztet, vajat, cukrot, narancshéjat, vaníliakivonatot, a sóttálba tesszük, és a ledarált mogyoróval összegyúrjuk.
  3. Hűtőben pihentessük fél órát.
  4. Diónyi golyókat formálunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel.
  5. Előmelegített, alsó-felső sütési módon,kb. 10 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kihűltek,olvasztott étcsokival összeragasztunk két-két csókot. A maradék csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23957
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baci di dama
scarlett69 96 recept

"Előző életemben" valószínűleg olasz voltam. :) Az olasz konyha 100%-ban bejön. Tavaly lehetőségem volt Olaszországban az igazi pizzát kipróbálni, de a makaróni, a spagetti, a rizottó is utánozhatatlan itthon... Ezt a receptet egy olasz oldalon találtam, és igen! Pont olyan, amilyennek lennie kell egy igazi olasz keksznek! Vannak próbálkozásaim a gasztronómiában idecsalni Olaszországot, már sütöttem panettone-t, készítettem limoncello-t is. De sajnos a magyar oldalakon ezeknek csak a butított verziója van meg... Ez a keksz finom mandulával, dióval vagy akár a háromféle olajos mag kombinációjával is. :) Jah, a mogyorótörési idő nincs benne az elkészítési időben :D :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek