Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos ropogós joghurttal

Babos ropogós joghurttal
Babos ropogós joghurttal
14 perc / előkészület: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle tócsnit szeretek, és mindenféle hüvelyest is: babot, borsót, csicseriborsót, lencsét. A kettő találkozásából született ez a recept, amit egyébként az afrikai konyha egyik ismert főételeként tartanak számon.

hozzávalók / 4 adag

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A babos ropogóshoz

  1. A hagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát félbe vágjuk.
  2. Egy kis lábosban, vagy a fritőzben olajat melegítünk. Kb. 180 ºC a cél.
  3. Minden hozzávalót egy turmixba vagy késes robotgépbe teszünk, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha nem teljesen pépes, külön izgalmas, ha a bab egy kicsit darabos. Ennél a fázisnál tehetünk bele egy tojást is. Kissé más lesz a végeredmény, de hasonlóan finom.
  4. Két kanállal, vagy nedves kézzel galuskákat formázunk, majd a forró olajba engedjük. Kb. 2-3 perc alatt kívül ropogósra sütjük, majd papírtörölközőn lecsepegtetjük.

A joghurthoz

  1. A mentát felaprítjuk.
  2. Az összes hozzávalót elkeverjük, majd a babos ropogóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 316
elküldve: 4
receptkönyvben: 341
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

babos fasírt joghurtos öntettel, babos tócsni

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

enoki
enoki Sat, 2015-03-21 15:06

Nekem is szétjött, majd raktam bele még lisztet. Így már jobb lett.

prinzmetal
prinzmetal Wed, 2014-10-29 18:12

Nekem is a legtöbb szétesett, pedig elővigyázatosságból tettem bele egy tojást :S Van itt a Nosalty-n egy falafel recept (ami kb ugyanez, csak csicseriborsóval), és ott azt írják, hogy nagyon fontos állni hagyni valamennyit (egy éjszakát pl.) akkor nem esik szét sütés közben...

zsofi03
zsofi03 Wed, 2014-07-23 11:49

Én liszt helyett kis zabhelyet+zsemlemorzsát+1tojást rakok bele, így összeáll és nagyon finom:)

Ekat
Ekat Tue, 2014-07-08 20:57

Ma kipróbáltam, nem nagy sikerrel. Amikor (forró!) olajba került, szétfolyt, hiába próbáltam utána plusz egy tojàssal vagy plusz liszttel, sehogy nem állt össze :/

Coook
Coook / Coook Thu, 2014-07-10 09:00

Valoszinuleg az olaj volt forro, es a buborekok szetporlasztottak a golyot. Legkozelebb probald meg ugy, hogy egy krumplidarabot dobsz az olajba es ha feljon a tetejere es icipici buborekok vannak korulotte, akkor jo. Ha nagyon bugyog akkor tul forro. Es arra is figyelj, hogy ovatosan engedd az olajba, ne beledobd.

381
vörösbab 400 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
joghurt 4 ek
menta 2 szál
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint