r
Nosalty Logó

Babos ropogós joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Babos ropogós joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Összesen 381 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Összesen 1528 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Összesen 268 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 381 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2938.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1616 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1528 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Elkészítés

A babos ropogóshoz

  1. A hagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát félbe vágjuk.
  2. Egy kis lábosban, vagy a fritőzben olajat melegítünk. Kb. 180 ºC a cél.
  3. Minden hozzávalót egy turmixba vagy késes robotgépbe teszünk, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha nem teljesen pépes, külön izgalmas, ha a bab egy kicsit darabos. Ennél a fázisnál tehetünk bele egy tojást is. Kissé más lesz a végeredmény, de hasonlóan finom.
  4. Két kanállal, vagy nedves kézzel galuskákat formázunk, majd a forró olajba engedjük. Kb. 2-3 perc alatt kívül ropogósra sütjük, majd papírtörölközőn lecsepegtetjük.

A joghurthoz

  1. A mentát felaprítjuk.
  2. Az összes hozzávalót elkeverjük, majd a babos ropogóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10641
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindenféle tócsnit szeretek, és mindenféle hüvelyest is: babot, borsót, csicseriborsót, lencsét. A kettő találkozásából született ez a recept, amit egyébként az afrikai konyha egyik ismert főételeként tartanak számon.

Hozzászólások

Ekat

Ma kipróbáltam, nem nagy sikerrel. Amikor (forró!) olajba került, szétfolyt, hiába próbáltam utána plusz egy tojàssal vagy plusz liszttel, sehogy nem állt össze :/

Coook

Valoszinuleg az olaj volt forro, es a buborekok szetporlasztottak a golyot. Legkozelebb probald meg ugy, hogy egy krumplidarabot dobsz az olajba es ha feljon a tetejere es icipici buborekok vannak korulotte, akkor jo. Ha nagyon bugyog akkor tul forro. Es arra is figyelj, hogy ovatosan engedd az olajba, ne beledobd.

zsofi03

Én liszt helyett kis zabhelyet+zsemlemorzsát+1tojást rakok bele, így összeáll és nagyon finom:)

Törölt felhasználó

Nekem is a legtöbb szétesett, pedig el?vigyázatosságból tettem bele egy tojást :S Van itt a Nosalty-n egy falafel recept (ami kb ugyanez, csak csicseriborsóval), és ott azt írják, hogy nagyon fontos állni hagyni valamennyit (egy éjszakát pl.) akkor nem esik szét sütés közben...

enoki

Nekem is szétjött, majd raktam bele még lisztet. Így már jobb lett.

Hozzávalók

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?