Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges kölestallérok

Zöldséges kölestallérok
Zöldséges kölestallérok
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit egyen az ember lánya, ha éppen átállt vegetáriánus kosztra (a vegánon még gondolkodom), és a családja pizzát követel?! Salátát? Persze, de én is szerettem volna valami kereket enni, ezért eszembe jutottak ezek a kis kölestallérok. Így a pizzát máris delegáltam a férjemnek, mert azt ő már úgyis tökélyre vitte.

Másnap délre is maradt belőle, de a fiam kijelentette, hogy ő aztán meg se kóstolja, de elfogyott minden morzsája, sőt bekerülhet a repertoárba is.

A tallérok nem recept szerint készültek, ezért a hozzávalók csak hozzávetőlegesek. Akkor jó az állaga, amikor érezzük, hogy forgatás közben nem fognak eltörni. Esetleg a keményítővel lehet variálni, vagy a kinyomkodott cukkini levéből lehet hozzáadni.

Miközben sülnek a tallérok, készíthetünk hozzá egy nem túl macerás salátát. (Én szoktam egész napra előre salátát mosni és tépkedni, nejlonba csomagolva hűtőbe tenni.) Zöldségleveshez is el tudom képzelni. Tízóraira is be lehet csomagolni néhány db répa, retek vagy egyéb zöldség társaságában.

Jó étvágyat!

Várom kedves megjegyzéseiteket, kritikáitokat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzzük. (Általában kétszeres mennyiségű vízben 5 percig kell lassú tűzön főzni, majd 10 percig letakarva állni kell hagyni.)
  2. A cukkinit finom reszelővel lereszeljük, ha sok levet ereszt, kinyomkodjuk.
  3. A zöldhagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk.
  5. A legalább kézmelegre hűlt kölest alaposan összekeverjük az összes többi hozzávalóval.
  6. A masszából evőkanálnyi darabokat szaggatunk, és hozzányomkodjuk a serpenyő aljához, hogy a tallérok kb. 5 mm vastagságúak legyenek. Kevés olajon, közepes lángon, mindkét oldalon aranybarnára sütjük.
  7. Sütés közben készíthetünk hozzá egy gyors salátát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 606
elküldve: 3
receptkönyvben: 212
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

l'éclectique

Mióta szakács: 2011.12.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kölestallér, hagymás-cukkinis kölestallér, kölesfasírt hagymával és cukkinivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hannahjoy
HannahJoy / Hannahjoy Tue, 2014-11-18 23:55

Köszi a receptet, most kezdünk a férjemmel a hús mentes ételekkel közelebbi ismeretségebe kerülni és ez a recept egy remek találkozásnak bizonyult. Követhető egyszerű és finom :)

Edit64
Edit64 Sat, 2014-09-20 15:20

Köszönöm a receptedet. Elkészítettem s nagyon finom lett. ) Még a Párom is azt javasolta, hogy többször készítsük el.......Csak ajánlani tudom mindenkinek.

225
köles 10 dkg
kukoricakeményítő 2 evőkanál
zöldhagyma 5 db
cukkini 1 kis db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek