Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás bab

Káposztás bab
Káposztás bab
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásárosnaményből ered ez a recept. Valamikor régen megkínáltak vele, azóta is főzöm.

hozzávalók / 6 adag

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző nap beáztatjuk.
  2. A babot, a vöröhagymát feltesszük főni, ételízesítőt szórunk bele.
  3. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a szeletelt káposztát és 2,5 evőkanál kristálycukrot.
  4. A babon és a káposztán is csak annyi víz legyen, ami ellepi.
  5. Közben kuktában megfőzzük a füstölt húst (ez kb. 50 perc).
  6. Ha minden hozzávaló megfőtt, a füstölt léből merünk át a káposztás babba annyit, amennyire sűrűre szeretnénk.
  7. Elkészítjük a rántást, beletesszük a fűszerpaprikát, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, és csomómentesre keverjük.
  8. Beleöntjük a babba. Összeforraljuk, ha kell, utánasózzuk.
  9. A füstölt húst ízlésesen kockára vágjuk, és belekavarjuk a bab közé.
  10. Ha felforrt, fogyasztható.

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 33 699
elküldve: 3
receptkönyvben: 241
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babos-káposztás egytálétel, babos káposzta füstölt tarjával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyleila
nagyleila Tue, 2013-02-26 20:36

Kedves Anci!
Természetesen ez a recepted sem okozott csalódást. Nekem savanyú káposzta volt itthon, de azzal is isteni lett!! Levezetésnek hájas tészta meggyes-mákos töltelékkel. Hmm, nagyon jó vacsink volt :) Köszi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-03-05 19:46

Kedves nagyleila !
Ugye milyen finom ? Nálunk is az egyik kedvenc. Hát a levezetésnek választott süti se semmi !
Gratulálok a sikeredhez ! Szép estét, üdv: Anci

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Thu, 2012-04-26 19:12

Szia Anci ! Ma este a "káposztás bab" ételedet készítettem el. "Mint a duda" úgy jól lakott a családom. Máskor is megfőzöm. Mellé palice "Túrógombóc 16. főzés nélkül" receptjét készítettem el, érdemes elolvasni az ottani hozzászólásomat. (Megemlítettem a nevedet, receptedet.)

Szép estét !! :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-04-27 15:50

Szia Almamagocska !
Nagyon örülök, hogy elkészítetted a káposztás babot. Hát éhen nem lehet maradni mellette, az már biztos, mert nagyon laktató és finom.Köszönöm az ajánlatod, megnézem a "főzés nélküli túrógombóc" receptjét és köszönöm a kedvességed !Szép hétvégét kívánok ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-02-26 16:43

Kedves Éva-anyóca!
Már megint elveszítettelek és örűlök,hogy hírt adtál magadról.Próbáld ki,finom!
Tudom,könnyű ezt mondani,de annyi finomság van ezen az oldalon,én sem győzöm.
Neked is szép hétvégét! O-né anci.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-02-25 22:17

Imádom a tálalásod színeit!!!:-)))))
A fincsi étel, pedig még elkészítésre bevállalható, ugyanis, nem igen úgy néz ki, hogy a tavasz hamarosan megérkezik,...:-(((
Köszi!
Szép hétvégét Nektek!:-))) Éva-Anyóca

777
fehérbab 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
káposzta 60 dkg
sertéstarja 70 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
cukor 2.5 ek
napraforgó olaj 7 ek
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint