Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellpuding Katharosz konyhájából

Karamellpuding Katharosz konyhájából
Karamellpuding Katharosz konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészülő, könnyed, légies, finom desszert. Forrás: Magyar Konyha édességek könyve, ez az egyik kedvenc sütis könyvem.

hozzávalók / 6 adag

Pudinghoz

Karamell

Szólj hozzá!

elkészítés

Pudinghoz

  1. Feltesszük főzni a tejet a cukorral, a kikapart vanília rúd magjaival és a héjával együtt. Alacsony lángon kb. 6-8 percig forraljuk, hogy jól átvegye a vanília ízét. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd átszűrjük a tejet.
  2. Közben felverjük a tojásokat, majd a vaníliás cukorral együtt a már kissé lehűlt tejhez adjuk, folyamatos keverés mellett.
  3. A formákat egy tepsibe állítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Végül belekanalazzuk a tojásos tejet.
  4. Ezután 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük gőzölni kb. 25-30 percre. A sütőből kivéve kiemeljük a vízből és hűlni hagyjuk, majd tálalásig hidegre tesszük.
  5. Tálalásnál egy pár másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tányérra borítjuk. Ebből a mennyiségből 6 adag lesz.
  6. Tipp: a formában lévő karamellnek teljesen meg kell kötnie ahhoz, hogy a meleg tej ne oldja fel. A tej se lehet túl forró, mivel feloldódna a karamell.

Karamell

  1. A cukrot a vízzel együtt kevergetve világosra karamellizáljuk, majd elosztjuk a hideg vízzel kiöblített formákba, és dermedni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gőzölt puding, sütőben készített puding, vaníliapuding karamell szósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

203
tej 5 dl
cukor 8 dkg
vanília 0.5 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
cukor 8 ek
víz 2 ek