r
Nosalty Logó

Baba kalács

etella
Baba kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

1382
Kalória
32.9g
Fehérje
202.9g
Szénhidrát
49.8g
Zsír
56.1g
Víz
150.9g
Koleszterin
12.2g
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Összesen 1382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Összesen 16571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    395.1 g

Zsír

  • Összesen
    598 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    266 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19133.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    877 mg
  • Kálcium
    6149 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    2103 mg
  • Foszfor
    7068 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2434.2 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

Víz

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    561 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1746 micro
  • Kolin:
    1773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2578 micro
Összesen 16571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojásokat, a cukrot, a sót és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, kalácstésztát dagasztunk.
  2. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor adjuk csak hozzá az olvasztott zsírt, és tovább dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kéztől és az edény falától. Langyos helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni.
  3. Amikor a tészta szépen megkelt, kicsit átgyúrjuk, egy nagyobb hengerré sodorjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk.
  4. Három darab tésztát nagyjából ujjnyi vastagra nyújtunk, az egyiket a porcukorral elkevert mákkal, a másikat a porcukorral elkevert dióval, a harmadikat pedig a mazsolával vagy aszalt szilvával egyenletesen megkenjük, és feltekerjük.
  5. Ezt a három szálat összefonjuk, és egy kizsírozott tepsibe fektetjük. A negyedik részből formázhatjuk a tetejére, hogy baba formát kapjon. Ezután ismét 1 órát hagyjuk kelni.
  6. Mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 1 órát sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 6

Ezt a receptet a Gasztro Angyal műsorában láttam. Ez a hozzávaló mennyiség az eredeti. Én csak a feléből készítettem, aki ügyes, és van elég ideje, az a kalács tetejét baba formára is díszítheti. Én sietve készítettem (mindig türelmetlen vagyok az új receptekkel), ettől függetlenül a család fél nap alatt befalta. Nagyon időigényes a kelesztés miatt, de a végeredmény feledteti a fárasztó munkát.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...