Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baba kalács

Baba kalács
Baba kalács
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Gasztro Angyal műsorában láttam. Ez a hozzávaló mennyiség az eredeti. Én csak a feléből készítettem, aki ügyes, és van elég ideje, az a kalács tetejét baba formára is díszítheti. Én sietve készítettem (mindig türelmetlen vagyok az új receptekkel), ettől függetlenül a család fél nap alatt befalta. Nagyon időigényes a kelesztés miatt, de a végeredmény feledteti a fárasztó munkát.

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

  • 20 dkg mazsola (vagy aszalt szilva)

kenés

ajánlat

Ajánlom, hogy csak akkor kezdjen bele bárki a készítésébe, ha kellő ideje van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojásokat, a cukrot, a sót és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, kalácstésztát dagasztunk.
  2. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor adjuk csak hozzá az olvasztott zsírt, és tovább dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kéztől és az edény falától. Langyos helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni.
  3. Amikor a tészta szépen megkelt, kicsit átgyúrjuk, egy nagyobb hengerré sodorjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk.
  4. Három darab tésztát nagyjából ujjnyi vastagra nyújtunk, az egyiket a porcukorral elkevert mákkal, a másikat a porcukorral elkevert dióval, a harmadikat pedig a mazsolával vagy aszalt szilvával egyenletesen megkenjük, és feltekerjük.
  5. Ezt a három szálat összefonjuk, és egy kizsírozott tepsibe fektetjük. A negyedik részből formázhatjuk a tetejére, hogy baba formát kapjon. Ezután ismét 1 órát hagyjuk kelni.
  6. Mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 1 órát sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x 30 x 6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 103
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

etella

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalács, mákos-diós-aszalt gyümölcsös kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1382
élesztő 6 dkg
tej 7.5 dl
finomliszt 200 dkg
tojás 8 db
cukor 8 ek
1 kávéskanál
sertészsír 20 dkg
mák 30 dkg
porcukor 25 dkg
dió 30 dkg
porcukor 25 dkg
mazsola 20 dkg
tojás 1 db