Napocska teljes kiőrlésű kalács élesztő nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
Töltelék
Kenéshez
Összesen
122
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
Töltelék
Kenéshez
Összesen
1446
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
Töltelék
Kenéshez
Összesen
247
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.9 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
122
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2831 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.3 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 235.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 463 micro
Összesen
1446
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.3 g
-
Cink 111 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 51 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 db tojás
-
5 dkg nádcukor
-
25 dkg tehéntúró
-
2 kávéskanál vanília kivonat
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék
Kenéshez
Elkészítés
Tészta
- Kikeverjük akár mixerrel a cukrot a tojással krémesre, majd hozzáadjuk a túrót, vaníliakivonatot.
- Ezután belekeverjük a lisztet és szódabikarbónát, amíg tészta állagot nem kapunk. Összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Teljes egészében megkenjük a fahéjas töltelékkel, és a felére hajtjuk a tésztát.
- Egy kicsit összenyújtjuk, hogy majd ne nyíljon szét, majd egy pohárral kerek köröket vágunk ki. A köröket a közepétől a széléig kb. 1 cm-t meghagyva, pizzavágóval 8 szeletre beszeljük. Ezeket a szeleteket középről kifelé kihajtjuk, így teszünk minden bevágott szelettel.
- Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd egy kis cukros tejjel megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- A megsült kalácsokat újra kenjük meg cukros tejjel, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék
- A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.
Kenéshez
- A cukrot összekeverjük meleg tejjel, majd ezzel megkenjük a kalácsokat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4887
- Feltöltés dátuma: 2015. január 05.
Ajánló
Fahéj helyett használhatunk kakaót vagy egyszerűen csak vaníliás cukrot is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nihonka
340 recept
Szeretek kísérletezni, így egy egészségesebb fahéjas kalácsot készítettem, mely nagyon mutatós és finom is, érdemes kipróbálni.