r
Nosalty Logó

Napocska teljes kiőrlésű kalács élesztő nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Napocska teljes kiőrlésű kalács élesztő nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1446 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 1446 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.3 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Kikeverjük akár mixerrel a cukrot a tojással krémesre, majd hozzáadjuk a túrót, vaníliakivonatot.
  2. Ezután belekeverjük a lisztet és szódabikarbónát, amíg tészta állagot nem kapunk. Összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Teljes egészében megkenjük a fahéjas töltelékkel, és a felére hajtjuk a tésztát.
  3. Egy kicsit összenyújtjuk, hogy majd ne nyíljon szét, majd egy pohárral kerek köröket vágunk ki. A köröket a közepétől a széléig kb. 1 cm-t meghagyva, pizzavágóval 8 szeletre beszeljük. Ezeket a szeleteket középről kifelé kihajtjuk, így teszünk minden bevágott szelettel.
  4. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd egy kis cukros tejjel megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. A megsült kalácsokat újra kenjük meg cukros tejjel, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.

Kenéshez

  1. A cukrot összekeverjük meleg tejjel, majd ezzel megkenjük a kalácsokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4887
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Ajánló

Fahéj helyett használhatunk kakaót vagy egyszerűen csak vaníliás cukrot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napocska teljes kiőrlésű kalács élesztő nélkül
Nihonka 340 recept

Szeretek kísérletezni, így egy egészségesebb fahéjas kalácsot készítettem, mely nagyon mutatós és finom is, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...