Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott szelet Pető Pista módra

Rántott szelet Pető Pista módra
Rántott szelet Pető Pista módra
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott szeletet mindenki tud sütni. A győri mesterszakács, Pető István praktikái és tanácsai között találtam erre a panírozási módra.Nagyon finom ropogós lesz így a sima, hétköznapi rántott husink.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A köret lehet bármi, kinek-kinek kívánsága szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeleteljük, klopfoljuk, besózzuk.
  2. A tojásokat a tejföllel, és egy kiskanál sóval kikeverjük.
  3. A húst lisztbe forgatjuk, majd bemártjuk a tejfölös tojásba.
  4. Végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Bő forró olajban sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 44 336
elküldve: 1
receptkönyvben: 788
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hús tejfölös panírban, rántott szelet tejfölös panírban

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nadin
Nadin Sun, 2012-07-29 14:26

Nekünk is nagyon bevált! Amióta kipróbáltuk, csak így készítjük a rántott husit. Köszi szépen, hogy megosztottad a "trükköt"!

ani0228
ani0228 Wed, 2012-04-18 18:39

szia-én is kiprobáltam és finomabb igy tényleg .másko még bátrabban teszek hozzá több tejfölt.köszönöm az ötleted.

ancika25
ancika25 Fri, 2011-01-14 12:01

Szia! Nagyon finom lett! Az biztos,hogy ezután csak így panírozok!! Köszönöm szépen :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-01 12:57

Olaszorszagban a tejfolbe egy keves mustart kevernek bele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-21 23:46

Talán én nem csináltam mindent rendesen, úgy értem talán az arányok nem stimmeltek, de nekem nem igazán vált be ez a féle rántott hús. Sülés után a panír és a hús között nagy légüres tér tátongott, tehát teljesen elvált tőle. Ez vajon mitől sikeredett ilyenre vagy eleve ilyennek kell lennie?
Mindenesetre köszönöm a receptet!
Egyébként talán maradok az általunk kedvelt verziónál, amikor is palacsinta tésztát készítek tejjel s abba belereszelek egy csomó fokhagymát. Ez is finom!

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Mon, 2010-01-18 20:49

Mióta rátaláltam erre az ötletre,azóta így készítem a rántott dolgokat és tényleg sokkal finomabb így minden!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-01-19 16:53

Pető István győri többszörös bajnok mesterszakácstól származik ez a panírozási mód.
Az ő vendéglőjében készítik igy a bundázott dolgokat. A megúnt rántott husik, halak és egyebek
sokkal finomabbak lesznek.Örülök, hogy bevált az ötlet. Szép napot! Marika

1945
pulykamell 1 kg
tojás 5 db
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 25 dkg
finomliszt 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl