r
Nosalty Logó

Mascarponés-gombás tészta csőben sütve

Gonoszka1
Mascarponés-gombás tészta csőben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1042
Kalória
33.4g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
69.7g
Zsír
170.7g
Víz
92.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1042 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1042 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.3 g

Zsír

  • Összesen
    418.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8137.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2720 mg
  • Nátrium
    2725 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1024 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1345 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 6254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

  1. A bacont apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Közben a hagymákat is megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a megpirult baconhoz adjuk. Pár perc alatt megdinszteljük, majd belereszeljük a fokhagyma gerezdeket.
  2. Közben a gombát is megtisztitjuk, feldaraboljuk. A megdinsztelt baconos hagymákhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és elfőzzük a levét.
  3. Közben sós vizben megfőzzük a tésztát.
  4. Ha a gomba elfőtte a levét, belekeverjük a mascarponét, és lehúzzuk a tűzről. Ha kell, utána ízestünk.
  5. A tésztát leszűrjük, de előtte 2 dl főző vizet félreteszünk. A gombás-mascarponéhoz keverjük a tésztát, és belekeverjük a félretett 2 dl főzővizet. Egy tepsibe öntjük a tésztát, elegyengetjük.
  6. A trappista sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel. Rásimítjuk a tészta tetejére.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  8. Melegen tálaljuk kockára vágva. Adhatunk hozzá salátát, vagy hús mellé köretként is tálalhatjuk. De önálló egytálételként is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt készítettem ma ebédre. Az energiatartalma azokkal az alapanyagokkal, amelyekkel én készítettem, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammra 216 kalória.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek