Avokádós uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
236
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
473
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
64.2g kígyóuborka9 kcal
-
30.5g avokádó36 kcal
-
1.6g fehér balzsamecet1 kcal
-
3.2g szójaolaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.5g kapor0 kcal
Összesen
75
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 241.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
236
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 482.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 140 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 470 micro
Összesen
473
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes db avokádó
-
2 ek fehér balzsamecet
-
2 ek szójaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
- Az ecetet sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat. Az uborkára öntjük, és jól összekavarjuk, kb. 30 percig hagyjuk állni.
- Az avokádót elfelezzük, a magot kiszedjük, majd a héját lehúzzuk. Az avokádó feleket hosszában 3-ba vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Az avokádót és a kaprot az uborkához kavarjuk, szükség szerint sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2865
- Feltöltés dátuma: 2015. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátához vághatunk 2-3 szál újhagymát is.