Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás uborkasaláta

Medvehagymás uborkasaláta
Medvehagymás uborkasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap a medvehagyma-szezon közepén füstölt sonkás muffint sütöttem ebédre (medvehagymával, sajttal), és ezt készítettem mellé köretnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, és apróra vágjuk, besózzuk.
  2. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a medvehagymát felaprítjuk, a paprikát felcsíkozzuk.
  3. 2 ek cukorhoz keverünk ecetet -ki hogy szereti, én 2 ek-nyit öntöttem hozzá -, kevés vízzel elkeverjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még valamit pótolni, akkor megtesszük. Hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet.
  4. Az öntetbe tesszük a kicsavart uborkát, a paprikát és a hagymákat.
  5. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 235
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

uborkasaláta medvehagymával, tejfölös-medvehagymás uborkasaláta lilahagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

140
kígyóuborka 3 közepes db
lila hagyma 0.5 közepes fej
tv paprika 1 közepes db
cukor 2 ek
ecet 2 ek
0 ízlés szerint
joghurt 300 g
citromlé 1 ek
medvehagyma 1 csokor