r
Nosalty Logó

Velőlepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Velőlepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A velőhöz

A tésztához

Összesen 783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A velőhöz

A tésztához

Összesen 3131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A velőhöz

A tésztához

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    12163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    4569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2571 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3434 micro
Összesen 3131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A velőhöz

A tésztához

Elkészítés

A velőhöz

  1. A velőt forró vízbe áztatjuk pár percre, majd folyóvíz alatt megtisztítjuk a csontszilánkoktól és hártyáktól.
  2. A hagymát apróra vágjuk és a felforrósított zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is, együtt pirítjuk picit, majd jöhet hozzá a velő is, sózzuk.
  3. Készre pároljuk fedő alatt.

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal, a 3 tojássárgájával és a sóval összegyúrjuk, ha szükséges, még lisztet vagy tejfölt adunk hozzá.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy kis tortaforma aljára terítjük, majd levágjuk a széleit. Akár kis darabokban bele is nyomkodhatjuk a tepsi aljába, mint a kekszes tésztáknál.
  3. A maradék tésztát is kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle, amiket félbevágunk, és kirakjuk vele a torta szélét a gyűrű mentén. Enyhén összenyomkodjuk a félköröket a torta aljával.
  4. A kész velőt a formába öntjük, elegyengetjük.
  5. A maradék tésztát ismét kinyújtjuk, berácsozzuk vele a lepény tetejét. Tojássárgájával megkenjük, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1852
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 12.

Ajánló

Önálló fogásnak sem rossz, de köretként is megállja a helyét. Nem árt, ha valami savanyúságot eszünk hozzá, vagy sűrűn öblítjük fröccsel, meglehetősen nehéz étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Alsószopori Nagy Ferencné Dunántúli szakácskönyvéből való recept. Aki szereti a velőt, annak kötelező. Részletek itt.

Hozzávalók

A velőhöz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...