Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta Klaukara konyhájából

Sajttorta Klaukara konyhájából
Sajttorta Klaukara konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept két interneten talált recept kombinációjaként, saját ötletekkel kiegészítve készült. (Források: chiliesvanilia.blogspot.com, Nigella Lawson)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a torta alapját: a kekszet ledaráljuk (ha nincs darálónk, egy műanyag zacskóban sodrófával is összetörhetjük), és a felolvasztott vajjal összekeverjük.
  2. Az így elkészült morzsát egy kizsírozott kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Bátran használjuk a kezünket ehhez! Mélyhűtőbe tesszük addig, amíg a töltelék elkészül.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tortához a hozzávalókat (kivéve a felvert tojásfehérjét) egy nagy tálba öntjük, és kézi mixerrel pár perc alatt kikeverjük. (Ha nincs mixer, fakanállal is lehet.) Fontos, hogy a krémsajt szobahőmérsékletű legyen.
  5. Ezután nagyon óvatosan hozzáadjuk a habot, vigyázva nehogy összetörjön.
  6. A tortaformát kívülről és alulról alaposan bebugyoláljuk alufóliába, nehogy víz mehessen a tésztába, majd egy akkora mély tepsibe tesszük, hogy beleférjen. A tepsit forró vízzel a tortaforma feléig felöntjük. (A vízfürdőre azért van szükség, hogy a sajt ki ne száradjon sütéskor.)
  7. A tölteléket a tortaalapra öntjük, a tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Mi szeretjük, ha a teteje kicsit pirult. Akkor jó, ha a széle már nem, de a belseje még remeg (tűpróba). Kivesszük a sütőből, és a formában kihűtjük. A legjobb, ha egy éjszakát még pihen a hűtőben.
  8. Fantáziánk szerint díszíthetjük gyümölccsel, sziruppal, stb. A kekszes alapba darálhatunk, diót, mandulát ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 983
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cheesecake, sajtkrémes torta, amerikai sajttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klaukara
klaukara / klaukara Wed, 2012-02-08 17:46

Örülök, hogy tetszik :)
Lehet Philadelphiából is, de én egyszerű "noname" sajtot használok (pont az ára miatt), azzal is finom. Csak ne legyen sós. (Ez egy itteni márka, de gondolom otthon is van olcsóbb változat.)
Összesen 6 db tojás kell, 3 egész egyben és 3-nak csak a sárgája a masszába, a fehérje habbá verve.

makutyi
makutyi Mon, 2012-02-06 12:34

Még egy kérdés. Hat tojás kell hozzá, három egész és három szétválasztva, vagy összesen három?

makutyi
makutyi Mon, 2012-02-06 12:08

Milyen típusú krémsajtokkal ajánlod? Jó hozzá bármilyen pl. tömlős (tejszínes) krémsajt? Ez a mennyiség pl. a Philadelphiából elég ütős a pénztárcának. Egyébként nagyon tetszik!

877
vaj 12.5 dkg
kekszmorzsa 25 dkg
porcukor 15 dkg
krémsajt 70 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
joghurt 1 dl
habtejszín 1 dl
tojás 3 db
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
vanília 1 db
vaj 1 ek