Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás répasaláta

Aszalt szilvás répasaláta
Aszalt szilvás répasaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízbolygó blogjáról származik a recept, melynek kipróbálásáért múltkor hatalmas adag aszalt szilvát szereztem be. Akkor répa hiányában csak gurmé csirke készült, de ma érkezett a zöldségszállítmánnyal néhány finom, friss sárgarépa, nekiláttam hát ennek a különleges salátának. Nagyon érdekes ízkombináció, a gyermek bele sem szagolt (amint leült az asztalhoz, közölte, hogy na, abból egy falatot sem!), de a felnőttek jó étvággyal ropogtatták a répákat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, megmossuk, ferdén felszeleteljük. Az aszalt szilvákat negyedeljük.
  2. A fenyőmagokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tányérra szedjük.
  3. A serpenyőben olajat hevítünk, ezen a répát 5 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a balzsamecetet, a cukrot és egy csipet sót, ezekkel karamellizáljuk a répát.
  5. Mellétesszük az aszalt szilvát is, felöntjük a (vér)narancslével, s addig rotyogtatjuk, míg a folyadék nagy része el nem párolog.
  6. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni.
  7. Apróra vágott petrezselyemmel és fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 753
elküldve: 4
receptkönyvben: 162
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

répasaláta aszalt szilvával, balzsamecetes-aszalt szilvás répasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

131
sárgarépa 5 kis db
olívaolaj 2 ek
aszalt szilva 5 dkg
balzsamecet 3 ek
cukor 2 teáskanál
narancslé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fenyőmag 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor